– Vi skal ta igjen ved å spille god fotball

Jürgen Klopp har snakket med Sadio Mané om hvordan han skal styre temperamentet sitt.

Jürgen Klopp mener motstanderne bevisst tirrer Sadio Mané for å få senegaleseren til å miste fatningen. Liverpool-manageren innrømmer til The Guardian at han har snakket med Mané om at han ikke skal sluke agnet som motstanderne legger ut.

– Dette har pågått lenge. Selv når det ikke var opplagt for folk på utsiden. Du kan se de i kampene at de bevisst forsøker å tirre ham og få ham ut av balanse.

– De gjør det på to måter. Den ene måten er å takle ham veldig hardt. Vi så det mot Flamengo i finalen i klubb-VM. Rafinha forsøkte å ta ham. Det var tydelig fra første sekund, da han tråkket til veldig hardt til i taklingene.

– Sadio er nå kommet i en alder der han er blitt mye bedre til å håndtere dette. Han har ikke så kort lunte lenger. 

– Vi er alle følelsesmennesker, men noen ganger klarer vi å kontrollere følelsene bedre enn andre. Vi har hatt noen samtaler, men det hadde ingenting med det som skjedde mot Arsenal å gjøre. Det var egentlig ingenting, en normal takling.

– Da vi spilte mot Real Madrid og Atletico Madrid var det ganske opplagt hva de forsøkte å gjøre. Atletico fikk rødt kort, og rett etterpå var det en spiller som kastet seg ned og forsøkte å få vår spiller utvist. Jeg har fortalt ham at han skal ta igjen ved å spille god fotball. Uansett hva som skjer, så må vi ta igjen ved å spille god fotball.

En skikkelig ferie gjorde underverker

I morgen skal Mané i aksjon mot sin gamle arbeidsgiver, Southampton. Senegaleseren har scoret i sine fire siste ligakamper på Anfield, og ni ganger totalt denne sesongen. Klopp mener at den gode formen skyldes at Mané fikk en lengre ferie og deretter en hel pre-season.

– Sadio er en person med meget god selvtillit. Vi så det allerede under første dag av preseason at en skikkelig ferie hadde gjort ham godt. Han var 100 prosent tilstede.

– Det var åpenbart. Det var opplagt at dersom han var heldig med skader så ville dette bli en meget god sesong for ham, på grunn av kvalitetene han besitter. Og det har han bevist så langt.

– Jeg kan ikke understreke nok hvor viktig det er for disse spillerne at de får en skikkelig ferie. Jeg vil snakke om det de kommende 20 årene, men fotballmyndighetene vil ikke lytte til meg. Men denne sommeren fikk Mo og Sadio en skikkelig ferie, og så langt har vi høstet fruktene av dette.