Den sjette fra akademiet som Klopp har gitt denne unike muligheten

Jürgen Klopp kvier seg ikke for å gi talentene i Liverpool sjansen, ei heller på den største scenen av dem alle.

Onsdag kveld ble 19 år gamle Tyler Morten den sjette tenåringen fra Liverpools akademi som har fått sjansen til å spille for Anfield-klubben i Champions League under Jürgen Klopps ledelse. 

– Manageren holder kortene tett til brystet. Jeg visste det ikke før dagen før kampen. Jeg forsøkte å forberede meg skikkelig. Det gjør jeg til alle kamper, selv om jeg bare sitter på benken, fortalte Morton til TV 2 etter kampen. 

Tyskeren nyter å høste fruktene av klubbens gode rekrutterings- og ungdomspolitikk. 

De andre navnene på listen inkluderer superstjernen Trent Alexander-Arnold, og Curtis Jones, som også er blitt fast inventar i førstelagsstallen under Klopp.

Neco Williams, som spilte høyreback mot Porto i går kveld, er også å finne på den listen, men har så langt blomstret vel så mye for det walisiske landslaget som for klubblaget.

De to siste spillerne er Leighton Clarkson og Rhys Williams, som for tiden er på utlån hos Championship-klubber.

Bare Chelsea kan vise til noe lignende

The Athletic skriver at den eneste Premier League-klubben som kan skilte med en lignende akademisuksess er Chelsea. Der gikk Ruben Loftus-Cheek, Callum Hudson-Odoi, Reece Williams, Mason Mount, Trevoh Chalobah og Tammy Abraham (nå i Roma) gradene før de fikk spille i Europas gjeveste klubbturnering.

The Athletic mener at Chelsea kanskje har det enklere enn Liverpool når det gjelder rekruttering av unge talenter, da de har større finansielle muskler, samtidig som folketettheten i London også er mye større, noe som betyr at de har mer konkurranse om talentene, men også flere muligheter.

Mange trodde på forhånd at Jürgen Klopp kom til å legge navn som Conor Bradley og Owen Beck til på denne listen i kampen mot Porto, men de to sidebackene ble isteden brukt av Liveprool U19, som knuste Porto 4-0 i UEFA Youth League.

U19-manager Marc Bridge-Wilkinson skal ha fått beskjed så sent som klokken 19.30 (lokal tid) tirsdag kveld at han kunne benytte de to spillerne på sitt lag, så det var tydelig at Klopp holdt muligheten til å inkludere de to unge forsvarsspillerne i Champions League-troppen åpen så lenge som mulig.