Dette har ikke Alisson Becker gjort før

En fornøyelse og en ære. Slik beskrev Alisson Becker opplevelsen på Anfield i går kveld.

For første gang siden han ble Liverpool-spiller fikk Alisson Becker æren av å bære kapteinsbåndet da Liverpool slo Porto 2-0 i Champions League, og vant sin femte strake kamp i høstens gruppespill. 

Da verken Jordan Henderson, James Milner, Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold eller Andy Robertson startet kampen var det opp til sjette- og sistemann i kapteinsgruppen å ta ansvar.

– Spillerne har hatt en avstemning om dette, hvem som skal være ekstra kapteiner. Det er en fornøyelse og en ære for meg å være kaptein for dette laget. Mange store spillere har vært det før meg, sier Liverpool-keeperen til Anfield-klubbens offisielle nettsted.

«Kaptein for Liverpool for første gang. Må bruke beina mer enn hendene i kampen – og ved én anledning er det nær ved å gå galt – slik det også skjedde med Diogo Costa i Portos mål», var børssetter Arild Skjævelands dom over kapteinsdebuten. Han ga brasilianeren en sjuer på børsen.

Vanligvis er det Jordan Henderson som leder de røde ut på banen, men både han og visekaptein James Milner var blant innbytterne denne gangen. 

– Vi har en utrolig kaptein, men vi har mange ledere på laget, selv om de ikke har et bånd rundt armen. Vi har mange ledere som spiller viktige roller, som meg selv, Sadio, Mo, og alle de andre spillerne. 

– Det er viktig å ha alle disse spillerne som kan ta lederansvar, og drive de andre fremover når det trengs. 

Kan bli første engleske lag som vinner alle seks gruppespillkampene

Alisson fikk nok å henge fingrene i under sin kapteinsdebut, men flotte scoringer av Thiago Alcantara og Mohamed Salah sendte de røde på vei mot seier. Keeperen forteller at han var perfekt plassert i forhold til å se det herlige langskuddet til Thiago, som ga Liverpool ledelsen.

– Det var vakkert. Thiago, han er litt av en spiller. Han viste det i kveld også. Ikke bare ved scoringen, men måten han spiller på også. Han er veldig selvsikker, og bidrar sterkt i angrepsoppbygningen. Han er en aggressiv spiller på en positiv måte. Han hjelper også hele tiden til defensivt. Han er en smart spiller, som alltid plasserer seg lurt. Det er veldig bra at vi har ham på laget.

Liverpool har sanket 15 poeng på fem kamper i Champions League. Bedre kan det ikke gjøres. Dersom de slår AC Milan vil de bli det første engelske laget til å vinne alle sine seks gruppespillkamper i Champions League.

– Vi har vunnet alle fem kampene i en veldig vanskelig gruppe. Det er viktig, akkurat som å holde nullen.

– Vi spilte en veldig god kamp. Vi fikk også rotert litt på laget, og gitt minutter til noen spillere som ikke har spilt hele tiden. Det er viktig for oss med tanke på resten av sesongen, og det vi ønsker å oppnå. Det er bra at vi kan benytte oss av alle.