Ble Milner sendt på banen med ett mål for øye - å pådra seg gult kort?

Det så ut som James Milner tok et taktisk gult kort i sluttminuttene mot Porto.

På stillingen 2-0, 82 minutter ut i oppgjøret mot Porto, valgte Jürgen Klopp å erstatte Alex Oxlade-Chamberlain med James Milner.

Dette var Milners første minutter med fotball siden han fikk en hamstringstrekk før halvtimen var spilt mot Manchester United på Old Trafford for en måned siden.

I ettertid kan det se ut som veteranens korte innhopp handlet om mer enn bare å få noen minutter med kampaction etter en måned på behandlingsbenken. Vi mistenker Jürgen Klopp for å ha gitt Yorkshire-mannen klar beskjed om å pådra seg et taktisk gult kort.

Seks minutter senere fikk Liverpools visekaptein kortet etter vedvarende klaging på hvor et Porto-frispark langt inne på gjestenes egen banehalvdel skulle tas. Veteranen neketet å flytte seg, stilte seg foran ballen, og pekte at frisparket burde tas lenger bak, nede mot hjørneflagget.

Klopp bare trakk på skuldrene og lo

– Jeg aner ikke. Det er Milly, hva kan jeg si? Han er for gammel til at jeg kan kritisere ham, lo Jürgen Klopp da han fikk spørsmål om det mistenkelige gule kortet til Milner på pressekonferansen etter kampen.

Milner fikk gult kort både i hjemmekampen mot AC Milan og bortekampen mot Atletico Madrid, og at han nå fikk sitt tredje gule kort betyr at han må stå over den, for Liverpool, fullstendig betydningsløse bortekampen mot AC Milan.

På denne måten unngår veteranen å stå over en av åttendedelsfinalene i vinter, noe han måtte ha gjort om det tredje gule kortet i Champions League for sesongen hadde kommet i Milano eller i den første åttendedelsfinalen.

I Champions League må man stå over en kamp etter henholdsvis tre, fem, sju, ni etc gule kort. Alle gule kort strykes etter kvartfinalene. De tas med andre ord ikke med videre til en eventuell semifinale.