Liverpool på skadetoppen i Premier League

Men situasjonen kan se ut til å lysne snart.

Landslagssamlingen har ikke vært snill mot et Liverpool som allerede slet med skader fra før. I løpet av den siste uken har Sadio Mané, Jordan Henderson, Andy Robertson og Divock Origi i tur og orden pådratt seg smeller, men heldigvis virker det ikke som det dreier seg om noe alvorlig for noen av dem.

Ifølge Premier Injuries har Liverpool nå hele ti spillere som sliter med skade. Det er klart flest i Premier League. Brentford følger nærmest med åtte, mens flere lag har seks spillere ute med skade. 

På bedringens vei

Når avspark går i lørdagens kamp mot Arsenal på Anfield, er håpet at listen skal bli redusert med i hvert fall to navn.

Sadio Mané var tilbake i full trening tirsdag og bør ha nok tid til å rekke kampen. Mané fikk en smell i brystet på samling med Senegal.

Jordan Henderson begynte å trene med laget på onsdag etter en mindre skade i lyskeområdet, og også han håper nok å være klar til lørdag. 

James Milner er en annen vi har sett i aksjon på treningsfeltet. Midtbanespilleren har vært ute med en hamstringskade siden kampen mot Manchester United, men var tirsdag tilbake i individuell trening. 

Divock Origi pådro seg en lårhøne da han representerte Belgia for første gang på over et år, og måtte byttes ut etter 59 minutter mot Wales. Ifølge landslagssjef Roberto Martinez bør spissen være klar til helgen.

Definitivt ute

5. desember bekreftet Jürgen Klopp at Roberto Firminos hamstringskade var av det mer alvorlige skade og at en tidlig prognose sier at det vil dreie seg om fire til seks uker ute. I så fall kan brasilianeren sikte seg inn på å være tilbake i midten av desember.

Curtis Jones fikk en øyeskade på trening i forkant av Atletico Madrid-kampen, og unggutten trenger tid for at skaden skal leges naturlig slik at synet ikke blir svekket permanent. Det vil dreie seg om flere uker, ifølge klubben.

Det er ingen tvil om at Harvey Elliott jobber godt for å komme tilbake fra ankelskaden han fikk mot Leeds i september. Denne uken har vi sett at han har begynt å løpe utendørs igjen, men det er vanskelig å si nøyaktig når han vil være tilbake på banen. 

Ukjent tilstand

Naby Keita sliter med hamstringen, og han var ikke med i noen av Guineas kamper denne samlingen. Han var heller ikke å se på tirsdagens trening. Før landslagspausen sa Klopp at han håpet midtbanespilleren ville være klar til Arsenal-kampen. 

Det samme sa han om Joe Gomez, som har en skade i leggen. Midtstopperen var imidlertid ikke å se på tirsdagens trening.

Til slutt har vi Andy Robertson, som måtte gi seg med en hamstringskade i Skottlands kamp mot Danmark mandag. Onsdag ble det rapportert at det er 50/50 om han rekker Arsenal-kampen eller ei.