Disse lagene kan Liverpool møte i åttendedelsfinalen

Det gjenstår fortsatt en kamprunde i gruppespillet i Champions League, men det er allerede klart hvem som går videre til åttendedelsfinalene fra noen grupper.

Elleve lag har allerede sikret seg plass i åttendedelsfinalene i Champions League, mens de fem siste lagene først vil bli klare etter den siste kamprunden i gruppespillet, som spilles i begynnelsen av desember. 

Fire lag var klare allerede etter fjerde kamprunde, nemlig Liverpool, Ajax, Bayern München og Juventus. I femte kamprunde sikret så Manchester United, Chelsea, Manchester City, Paris Saint-Germain, Sporting Lisboa, Real Madrid og Inter seg billetten til cuprundene etter nyttår.

PSG og Sporting vil definitivt ligge i potten

Bare de to beste lagene i hver gruppe går videre til åttendedelsfinalene, og i trekningen som foretas mandag 13. desember vil lag som har endt på førsteplass i sin gruppe trekkes mot et lag som har endt på andreplass i en annen gruppe. Man kan imidlertid ikke trekkes sammen med lag fra egen nasjon, eller laget som kommer på andreplass i sin egen gruppe.

Som vi ser av oppsettet over er Paris Saint-Germain, Sporting Lisboa, Real Madrid, Inter og Juventus mulige motstandere for Liverpool. Av disse er det bare de to førstnevnte som definitivt vil ligge i potten som Liverpool skal trekke motstander fra den 13. desember.

Ti lag er allerede utslått

Det som allerede er klart er at Liverpool ikke kommer til å møte RB Leipzig, Club Brugge, Borussia Dortmund, Besiktas, Malmö, Zenit St Petersburg, Sheriff Tiraspol, Shakthtar Donetsk, Dymamo Kiev og Young Boys, da disse lagene ikke lenger har noen sjanse til å gå videre i turneringen selv om det gjenstår en kampdag.

Liverpool vil definitivt ikke møte Ajax, Bayern München, Manchester City, Manchester United og Chelsea i åttendedelsfinalen, da disse enten er gruppevinnere eller fra egen nasjon.

Liverpool kan heller ikke trekke laget som blir nummer to i deres egen gruppe. Foran siste kampdag er det helt åpent om dette blir Porto, Atletico Madrid eller AC Milan.

To av Barcelona, Benfica, Villarreal og Atalanta vil ligge i potten

I gruppe E er det Barcelona som for øyeblikket ligger på andreplass. Benfica ligger to poeng bak, og vil med seier over Dynamo Kiev ta andreplassen om Barcelona ikke slår Bayern München bak lukkede dører i Tyskland.

I gruppe F står det mellom Villarreal og Atalanta når det gjelder andreplassen, og de to møtes innbyrdes på siste kampdag i desember. Det holder med uavgjort for Villarreal, mens Atalanta må vinne for å sikre seg avansement.

Den mest åpne gruppen er gruppe G. Der kan alt skje. Lille leder gruppen med åtte poeng, RB Salzburg har seks poeng, Sevilla fem poeng og Vfl Wolfsburg fire poeng. Dermed har alle de fire lagene fortsatt sjansen til å nå åttendedelsfinalene.

Hjemmekamp til slutt

Som gruppevinnner, og dermed seedet lag, vil Liverpool få hjemmekamp til slutt i åttendedelsfinalen. Åttendedelsfinalene vil spilles 15/16. og 22/23. februar, og 8/9. og 15/16. mars. Den andre kampen vil spilles tre uker etter den første. 

Vinnerne av åttendedelsfinalene vil deretter ligge i potten når kvartfinalene trekkes den 18. mars. Da vil oppsettet helt frem til finalen i St Petersburg den 28. mai settes opp. I trekningen av kvartfinalene er det ingen lag som blir seedet, og man kan også trekke motstandere fra egen nasjon.