Liverpool er 10 poeng foran neste lag i gruppaAC Milan vant i Madrid – nå kjemper tre lag om avansement til siste runde

Det ser faktisk ut til å være «dødens gruppe» – pluss suverene Liverpool…

Vi har kanskje vært skyldige også her på liverpool.no med å avskrive AC Milan – og det får vi bare beklage. Nå har italienerne virkelig sjansen til å ta seg videre i Champions League likevel, etter å ha sett helt døde og begravde ut nederst i gruppe B.

Men for å klare det, må de slå Liverpool på San Siro om to uker.

For mens Liverpool slo Porto 2-0 på Anfield, hadde Atletico Madrid sjansen til å sikre seg selv et veldig godt utgangspunkt foran det som så ut til å bli en finale om andreplassen på Estadio do Dragao i Porto. Med seier mot AC Milan ville det være nok med ett poeng borte mot Porto i siste kamp, dersom Liverpool gjorde jobben.

Liverpool gjorde jobben, og nå er det Porto som vil ende øverst av de to lagene dersom de unngår tap på hjemmebane – men nå er ikke lenger uavgjort et resultat de kan spille for.

Vant i Madrid

Sist AC Milan vant en kamp i Champions League var da de slo Celtic i gruppespillet i 2013/14-sesongen.

Milan har vært litt uheldige i dette gruppespillet, og spesielt mot Atletico Madrid på hjemmebane. Da fikk Franck Kessie et veldig strengt rødt kort, før Diego Simeones lag fikk et kontroversielt straffespark langt inne på overtiden.

Onsdag fikk de hevnen sin, og det var Kessie som hadde målgivende til Junior Messias sin scoring tre minutter før full tid.

Dersom Porto og Atletico Madrid nå spiller uavgjort – vil Milan ta seg videre fra «dødens gruppe» som nummer to bak Liverpool dersom de slår de helrøde på San Siro.

Liverpool har fem av fem seire i gruppen og 15 poeng. Det er 10 poeng ned til Porto, og 11 ned til Atletico Madrid og AC Milan. Det er en maktdemonstrasjon av Jürgen Klopps lag.