FC Porto i hardt vær før de setter kursen mot Merseyside

Klubben er under etterforskning, og har fått andre ting å bekymre seg for enn det som foregår på banen.

Liverpool er allerede videre i Champions League som gruppevinnere, men bak kjemper Porto og Atletico Madrid en knallhard kamp om andreplassen og avansement fra gruppen.

Før onsdagens kamp er Porto nummer to med fem poeng, ett poeng foran Diego Simeones «Atleti». De to lagene skal møtes i Porto i siste runde, der mye kan bli avgjort. Det endte 1-1 mellom de to innbyrdes på Wanda Metropolitano i første gruppespillskamp.

Men dagen før Sergio Conceicao og laget hans drar til Anfield, er klubben i hardt vær. Portugisiske myndigheter etterforsker nå FC Porto for utbetalinger på over 20 millioner euro etter ulike overganger. På mandag ble Porto sine kontorer ransaket, og president Jorge Nuno Pinto da Costa er under etterforskning. Det er en del av «Operation Red Card», rapporterer The Guardian

Militao-salg under lupen

I 2019 solgte Porto midtstopperen Eder Militao til Real Madrid. Det er en av overgangene som etterforskes. Brasilianeren ble solgt for 50 millioner euro, og ni millioner euro skal ha blitt betalt til to agenter, skriver avisen.

Porto etterforskes nå for overganger tilbake til 2017, og for utbetalinger på mer enn 20 millioner euro. De er mistenkt for skattesvindel, svindel, misbruk av tillit og hvitvasking i forbindelse med spillersalg der mellommenn er involvert. Porto ha kommet med en pressemelding om at de samarbeider for fullt med etterforskerne.

Det er ikke første gang portugisiske klubber er under etterforskning for lignende saker. I juli ble Benficas president Luis Filipe Vieira arrestert sammen med sin sønn og agent Bruno Macedo. Vieira sa senere opp. Macedo skal være involvert i salget av Militao til Real Madrid, som nå etterforskes.

Conceicao og en spiller skal møte pressen før Liverpool-kampen på tirsdag, og vil trolig få spørsmål om den pågående saken da.

Liverpool - Porto spilles onsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium.