«Fire skadde spillere kan bli klare til onsdag – men her bør Klopp la reservene slippe til»

Liverpool vil få 2,4 millioner pund dersom de vinner på onsdag – men er det verdt det, spør David Lynch i sin spalte.

Mens han forberedte Liverpool på et møte med Arsenal, i en kamp som hadde fått større betydning på grunn av tapet mot West Ham – hadde egentlig ikke Jürgen Klopp så mange vanskelige beslutninger å ta.

Tyskeren visste at laget hans måtte være mye bedre enn da de tapte 3-2 på London Stadium før landslagspausen. Men som følge av flere skader i troppen, var det slik at laget hans mot the Gunners stort sett sa seg selv. På midtbanen var det bare Thiago Alcantara, Alex Oxlade-Chamberlain og Fabinho som var friske nok til å starte, og det gjorde de.

I angrep ville alltid fraværet av Roberto Firmino bety at Diogo Jota kom inn i førsteelleveren som spiss. Selv den bakre fireren ble ganske forutsigbar, da skadde Andy Roberton ble byttet med Kostas Tsimikas som venstreback.

Heldigvis for Klopp, ville laget som var enkelt å ta ut levere varene på strålende vis, og knuse Arsenal og sikre at Liverpool er tilbake i kampen om tittelen.

Fire kan bli klare

De dårlige nyhetene for manageren, er at han visste at han hadde et langt vanskeligere laguttak han måtte gjøre etterpå.

Det er håp om at Klopp vil få flere alternativer over de neste 24 timene. Mandagens treningsøkt blir nøkkelen til det, og det er håp om at Robertson, James Milner, Divock Origi og Naby Keita kan være tilbake for å møte Porto.

De første tegnene er at Jotas smell i kneet ikke er en for stor bekymring, selv om besøket fra de portugisiske mesterne trolig vil komme for tidlig.

Mens han ser på hvilke alternativer han har før onsdagens kamp, bør Klopp tenke veldig godt etter om hvem han skal velge. Etter at Liverpool sikret avansement til utslagsrundene som gruppevinnere i forrige kamp, insisterte Klopp på at han ville ta de kommende kampene mot Porto og AC Milan alvorlig.

«Du tjener mye penger dersom du vinner Champions League-kamper. Ikke for meg personlig, men for klubben er det viktig, og det vil vi gjøre», sa han. Men uansett hvilke summer som står på spill, trenger Klopp bare å se tilbake på forrige sesong for å være mer forsiktig heller enn å gå med full styrke.

Det var en lignende kamp uten betydning mot Midtjylland i desember i fjor som gjorde at både Tsimikas og Jota fikk kneskader som forverret en skadeliste som allerede truet hele sesongen.

– Bør spare de beste

Liverpool har ikke råd til å risikere lignende smeller denne gang, med å gå for det som nå er alt kommer til alt er meningsløse seire mot motstandere som fortsatt har mye å spille for.

Klopp vil selvsagt ikke kaste utpå et lag bestående av unggutter, men ville noen supportere virkelig bli skuffet dersom de tre angriperne blir beskyttet, eller dersom det blir forandringer i den foretrukne bakre fireren eller midtbanen? Det er en bonus på 2,4 millioner pund tilgjengelig mot Porto, men dette må kunne være tiden for et modig laguttak som prioriterer helsen til spillerne i Liverpools tropp, og sjansene deres til troféer.

Det er mulig det ikke vil bli populært i Boston dersom det settes opp en slik lagoppstilling, men verdien av slike valg blir synlig i mai, og ikke november.