Kontraktsituasjonen til stjerneduoen som må gi Liverpool-ledelsen søvnløse netter

Liverpool FC har ikke klart å komme til enighet med Mohamed Salah om en ny kontrakt. Og nå begynner også Sadio Mané å bli utålmodig.

Den målfarlige duoen Mohamed Salah og Sadio Mané har begge avtaler med Liverpool frem til 2023, og nå begynner Anfield-klubben å komme i tidsnød i forhold til å bli enige med de to stjernene om nye og forlengede avtaler.

Neil Jones i Goal skriver at Mané ønsker å signere en ny kontrakt med Liverpool, men senegaleseren ber om en lønn som refelkterer at han er en av verdens beste spillere.

Liverpool hentet Mané fra Southampton for 30 millioner pund i juli 2016. 29-åringen har siden den gang bidratt med 106 mål og 44 målgivende pasninger på 234 kamper for de røde. I løpet av disse årene har han vunnet fire store titler med Liverpool, inkludert både Champions League og Premier League.

Mané scoret sitt niende mål for sesongen mot Arsenal lørdag kveld, da han gjorde kampens første mål på en utsøkt heading i det 39. minutt, etter et flott innlegg fra Trent Alexander-Arnold. 

Det har vært sagt og skrevet mye om Liverpools problemer med å komme til enighet med Mohamed Salah om en ny kontrakt. Han og Mané er like gamle, og har kontrakter som løper ut samtidig. Liverpool vil få et kjempeproblem om de ikke klarer å komme til enighet med minst en av sine spisstjerner før de nåværende avtalene deres løper ut.

Signerte ny kontrakt i 2018

Manés agent er litt mindre aktiv på sosiale medier enn Salahs agent, og Jones tror det er grunnen til at det er blitt skrevet så lite om Liverpools Mané-problem.

Den kontrakten han har i dag signerte Mané i 2018. Ifølge rapportene gir denne kontrakten spissen en ukelønn på 150 000 pund. 

Virgil van Dijk skal for øyeblikket være Liverpools best betalte spiller, etter at han signerte en ny kontrakt i sommer som ifølge rapportene skal være verdt 220 000 pund i uken.

Mané vil nok kreve minst det samme som nederlenderen, men mye avhenger nok av hva som skjer med Mohamed Salahs kontrakt. Om partene kommer i mål der, og hvilken lønn egypteren i så fall får.

Salah er den eneste spilleren som har scoret flere Premier League-mål enn Mané denne sesongen.