Stortalentet satt på benken mot Arsenal - det får han ikke lov til mot Porto

Sett utenfra ville onsdagens relativt betydningsløse kamp mot Porto vært en ypperlig mulighet for Jürgen Klopp til å gi stortalentet Kaide Gordon en ny sjanse. Det får imidlertid ikke Liverpool-manageren lov til.

Roberto Firmino vil være ute i flere uker til med en hamstringskade, Diogo Jota fikk en smell i kneet mot Arsenal, mens Divock Origi måtte stå over mot The Gunners på grunn av sykdom. I utgangspunktet virker kampen mot Porto som skapt for en ny start for stortalentet Kaide Gordon. Haken er imidlertid at Liverpool ikke har lov til å benytte Derby-gutten i de to gjenstående kampene i gruppespillet i Champions League.

Gordon ble den femte yngste spilleren i Liverpools historie da han spilte fra start i ligacupkampen mot Norwich i september. Dette er fortsatt tenåringens eneste kamp for Liverpool, da en skade forhindret ham fra å spille mot Preston i samme turnering i oktober. 

På grunn av alle skadene Liverpool sliter med for tiden var Gordon en av fire unggutter som fikk plass på innbytterbenken da Arsenal ble slått 4-0 på Anfield i helgen.

De andre tre, Owen Beck, Conor Bradley og Tyler Morton, vil trolig være selvskrevne i troppen mot Porto onsdag kveld. Der kommer imidlertid Gordon ikke med, rett og slett fordi han ikke er en del av Liverpools Champions League-tropp. Der ble ikke Gordon tatt med av Liverpool.

Kan ta Harvey Elliotts plass neste sesong

UEFA-reglene krever at hver klubb før Champions League starter leverer en A-liste med inntil 25 spillere. Minst åtte av disse skal være lokalt trente spillere. Klubbene kan også ta med et ubegrenset antall unge spillere på en B-liste.

For å kunne komme med på klubbens B-liste må spillerne være født etter 1. januar 2000, og skal ha vært tilknyttet klubben i en sammenhengende periode på to år etter at de fylte 15 år. En spiller kan også stå på B-listen om han har vært tilknyttet klubben i tre år på rad, med maksimum ett år på utlån til en klubb som tilhører samme fotballforbund, mens spillere som er 16 år gamle kan bli registrert på B-listen dersom de har vårt i klubben i to år uten avbrekk. 

Dessverre innfrir ikke Gordon noen av disse kriteriene, da Liverpool hentet ham fra Derby så sent som i februar i år. Det faktum at Liverpool ikke har inkludert ham på A-listen fører dermed til at 17-åringen må sitte på tribunen når Liverpool er vertskap for Porto onsdag kveld, i en kamp der Jürgen Klopp nok gjerne skulle hatt ham ute på banen.

Nevnte Beck, Bradley og Morton kvalifiserer alle for Liverpools B-liste, men Gordon er ikke den eneste Liverpool-spilleren som ikke får spille Champions League-fotball fordi de ikke innfrir kriteriene til å være på B-listen. Det polske spisstalentet Mateusz Musialowski lider samme skjebne, og det gjør også den brasilianske keeperen Marcelo Pitaluga, samt de unge midtbanespillerne Melkamu Frauendcorf og Bobby Clark. 

Skadede Harvey Elliott innfrir heller ikke noen av kravene til B-listen, men han ble tatt med på Liverpools A-liste fordi han allerede ved sesongstart var en viktig spiller i Liverpools stall. Grunnen til at Elliott ikke kvalifiserte til B-listen var utlånet til Blackburn. Neste år, når han har vært tre år i klubben, vil Elliott kunne settes opp på B-listen, og dermed frigis en plass på klubbens A-liste. Gordon derimot, vil fortsatt ikke kvalifisere til B-listen neste år heller, men vil da kunne ta Elliotts plass på A-listen dersom klubben ønsker å ha stortalentet med i Champions League.