«Klopp trenger ikke 90 minutter fra ham – han må bare fortsette å spille på dette nivået»

Alex Oxlade-Chamberlain har bare halvannet år igjen av sin kontrakt med Liverpool. I helgen storspilte han mot sin gamle arbeidsgiver, Arsenal.

James Pearce i The Athletic konstaterer at det er tre og et halvt år siden Alex Oxlade-Chamberlain spilte 90 minutter i Premier League. Det gjorde han heller ikke da Arsenal ble slått 4-0 på Anfield lørdag kveld. Jürgen Klopp tok midtbanespilleren av banen etter 76 minutter.

Man må helt tilbake til en kamp mot Bournemouth i april 2018 for å finne sist Ox spilte en hel Premier League-kamp for Liverpool. Det var 10 dager før han fikk en stygg kneskade i den første Champions League-semifinalen mot Roma.

Ox ødela korsbåndet under en sklitakling på Aleksandar Kolarov, og det tok tid å komme tilbake.

Han viste gryende form, og gjorde åtte mål i alle turneringer, i 2019/20-sesongen, men en ny kneskade ødela første halvdel av forrige sesong. Ox spilte bare 244 minutter med Premier League-fotball fordelt på 13 kamper i 2020/21. Bare to av dem var fra start.

Denne sesongen startet han ligaåpningen mot Norwich, men ble tatt av banen etter en times spill, og etter det ble det lite spilletid på midtbanespilleren. Det skulle gå nesten tre måneder før han startet en ny Premier League-kamp.

Men så begynte Liverpool å få den ene skaden på midtbanespillere etter den andre, og Ox har nå sjansen til å etablere seg på Liverpools midtbane. Mot Arsenal viste han seg fra sin beste side frem til han ble byttet ut til fordel for Jordan Henderson etter 76 minutter.

Imponerte uten ball

Pearce påpeker at på hans 54 starter for Liverpool har Ox blitt byttet ut hele 43 ganger. Mot Arsenal ble han imidlertid byttet ut til stående ovasjoner.

Midtbanen med Fabinho, Thiago og Ox fungerte utmerket, og Pearce mener at Ox var den beste av de tre.

«Jobben han la ned uten ball var minst like imponerende som det han gjorde med ball», skriver Athletic-journalisten.

Pearce mener at det var Ox som slo an tonen da Liverpool presset Arsenal høyt i banen, og tvang The Gunners til å gjøre feil. 

«Han var positiv og direkte, og skar gang på gang gjennom Mikel Artetas lag», skriver han.

I tillegg til å gjenvinne ballen fire ganger, gjorde Oxlade-Chamberlain tre taklinger, brøt ballbanen en gang, hadde en blokkering og en klarering. 76 prosent av pasningene hans fant en lagkamerat.

– Jeg er fornøyd med deler av mitt spill, men jeg burde ha scoret mål. Det er områder jeg kan bli bedre på, sa Ox etter kampen.

Nå er som nevnt Henderson tilbake fra skade, og Naby Keita, James Milner og Curtis Jones er også på bedringens vei, og derfor var det ekstra viktig for Ox å vise seg frem.

Han er blitt 28 år gammel, og har bare halvannet år igjen av sin kontrakt med Liverpool. Derfor er dette en viktikg periode for ham. 

«Han må bygge videre på denne prestasjonen. Klopp trenger ikke 90 minutter fra ham. Han må bare fortsette å spille på dette nivået», slår Pearce fast.