Ox har tatt vare på sjansen - nå jakter han mer spilletid

Alex Oxlade-Chamberlain imponerte mot gamleklubben.

– Jeg ønsker å spille så mye fotball som mulig. Når sjansen byr seg er det opp til en selv å prestere godt og hjelpe laget å vinne - det er eneste måten du kan fortsette å få spilletid. Jeg har vært så heldig at jeg har fått noen muligheter i det siste, noe jeg har jobbet hardt for, og jeg har vært opptatt av å være klar når sjansen byr seg. Nå handler det om å se fremover og bygge momentum.

Det sier Alex Oxlade-Chamberlain til LFCTV etter lørdagens 4-0-seier over hans tidligere klubb Arsenal. Ox spilte sin beste kamp for sesongen da han var med på å presse motstanderen i senk. 

Etter en vanskelig start på sesongen med lite spilletid, virker 28-åringen nå pigg når det gjelder som mest. Med de mange skadene på midtbanen er det viktig at Oxlade-Chamberlain er i form, noe han sammen med Fabinho og Thiago i høyeste grad viste at han er i lørdagens seier. 

Selvtilliten tilbake

Etter tapet mot West Ham sist, var det viktig for spillerne å få selvtilliten tilbake. 

– De siste ukene har vi ikke prestert på et stabilt nok nivå i 90 minutter. Det har vært veldig gode perioder, men også litt svakere perioder som vi har blitt straffet for. I dag sørget vi for å levere i 90 minutter, sier han.

Oxlade sier Jürgen Klopp ikke var fornøyd med at laget senket seg litt etter 1-0, men i andre omgang svarte spillerne virkelig på tiltale.

– Resultatet går som regel vår vei når vi spiller sånn, og når vi har kliniske spillere som Sadio, Jota, Mo og Taki der fremme. Det viktigste var prestasjonen - og når den er god pleier de tre poengene å komme som en konsekvens, sier han.

Gullkamp

Etter Chelseas sterke borteseier tidligere på dagen var det viktig at Liverpool fulgte opp. 

– Du vil helst ikke fokusere for mye på det, men du kan ikke være så naiv at du ikke ser på situasjonen rundt deg. Det er alltid i bakhodet, og det er noe som følger med det å være i en tittelkamp. Hvis rivalene tar tre poeng er det opp til oss å svare. 

– Vi hadde fått med oss Chelseas resultat, og derfor var det nødvendig at vi tok tre poeng. Men aller mest på grunn av de forrige resultatene - vi behøvde det for vår egen del, sier han.