Ox avslører hvordan Liverpool-spillerne tok brodden av tjuvtriksene til Atletico

Liverpool-spillerne var godt forberedt på fusket og fanteriet som ventet dem da Atletico Madrid kom på besøk.

Alex Oxlade-Chamberlain avslører til LFC TV hvordan Liverpool-spillerne var i konstant dialog ute på banen, for å sørge for at de ikke gikk fem på når Atletico Madrid begynte med sine tjuvtriks.

Det hjalp de røde til en flott seier over spanjolene, som betyr at de er videre fra gruppe B i Champions League som gruppevinnere.

Atletico lå allerede under med to mål da de ble redusert til ti mann etter Felipes kyniske felling av Sadio Mané, som Atletico-spilleren ble belønnet med rødt kort for. 

Diego Simeones menn forsøkte å få Liverpool-spillerne med på kranglingen, og protesterte også til stadighet mot dommeren. Spanjolene forsøkte bevisst å få Sadio Mané utvist, noe som førte til at Jürgen Klopp så seg nødt til å bytte ut senegaleseren i pausen.

Lot seg ikke provosere

De andre Liverpool-spillerne lot seg imidlertid ikke provosere av tjuvtriksene til gjestene, og unngikk konflikter ute på banen.

– Atletico er veldig rutinerte i forhold til hvordan de kontrollerer kamper med masse små triks og en bevisst taktikk som de benytter, sier Oxlade-Chamberlain.

– Du må opptre modent, være klar over dette og forstå hva som foregår, da det er en del av spillet, spesielt i Europa, hvor dette er mye mer vanlig, legger midtbanespilleren til.

– Av og til må du være forberedt på ting som dette, spesielt når kampen ikke går i deres favør. De måtte forsøke å bryte opp rytmen i spillet vårt. Det forstår jeg. Vi gjorde det vi måtte gjøre, og man kan ikke be om mer.

Oxlade-Chamberlain startet bare sin fjerde kamp for sesongen, og fikk en stående ovasjon fra publikum da han ble byttet ut mot slutten av kampen. 

– Jeg tar av og til litt risiko med å løpe med ballen. Det hjelper når du finner rytmen. Det hjelper alle spillere når man finner rytmen, men spesielt for spillere som spiller slik som meg. Rytmen vil komme med flere kamper og mer spilletid. Da faller ting mer naturlig, og jeg trenger ikke tenke over ting så mye.

– Det blir bedre og bedre. Akkurat nå har vi en del skader på midtbanespillere. Forhåpentligvis får vi alle tilbake, slik at konkurransen om plassene kan begynne for alvor. 

– Jeg må sørge for at jeg er klar til å prestere når det er bruk for meg. Kamper hjelper, og jeg føler meg i bedre form nå. Men formen kan definitivt bli enda bedre.

Vil få flere sjanser

At Liverpool allerede nå er klare for cupspillet, med to kamper igjen å spille i gruppen, øker sannsynligheten for at Ox får spille også de to gjenstående kampene mot Porto på Anfield og AC Milan på San Siro. 

– På papiret virket dette som en veldig vanskelig gruppe, med mange kvalitetslag, men vi har gjort akkurat hva vi behøvde i hver kamp. Når vi spiller opp mot vårt beste kan vi slå hvem som helst, og i en turnering som dette må du slå de beste. 

– Det er ikke ideelt å ha så mange gode lag i gruppen din, da det gjør ting vanskeligere, men dersom du ønsker å gjøre det bra i denne turneringen må du slå disse lagene, konkluderer Ox.

Ifølge Dominic King i Daily Mail har Oxlade-Chamberlain spilt hele kampen bare to ganger i de siste 76 kampene han har vært involvert i.