I morgen kan Ox gjøre noe han ikke har gjort siden juli 2020

Alex Oxlade-Chamberlain kan starte sin andre kamp på rad.

Alex Oxlade-Chamberlain har slitt med mange skader og har aldri klart å finne den nødvendige stabiliteten i Liverpool-trøya. Han har ikke startet to kamper på rad siden juli 2020, men nå har han startet to av de tre siste Liverpool-kampene, og han spilte 71 minutter i den tredje.

Med skader på midtbanekollegaene Harvey Elliott, Naby Keita, James Milner og Curtis Jones, samtidig som Fabinho og Thiago Alcantara akkurat er tilbake etter skader, er Ox høyaktuell for startoppstillingen på London Stadium i morgen.

– Han spilte en veldig god kamp mot Atletico i midtuken. En veldig moden opptreden, sa Jürgen Klopp om Ox under sin pressekonferanse fredag.

Leverte varene

– Han har alltid vært god med ballen, men vi trenger denne modenheten også. Den rolige og beherskede spilleren. 

– Vi hadde en lang samtale foran kampen om hva vi forventer av ham, og han leverte varene. Jeg var veldig godt fornøyd med ham.

– Problemet for en spiller som ikke har spilt på lang tid er at du tror du må overbevise folk. Da blir du fort overivrig, men det er ikke alltid det er rom for å være det. 

– Jeg er så glad på hans vegne. Han klarte å variere sitt spill, uten å forsøke å ovedrive noe. Det var en behersket prestasjon i positiv forstand. Han hjalp virkelig laget. 

– Det er på denne måten du finner rytmen, og når du spiller som han gjorde mot Atletico er det ikke lenge før du får spille igjen, lyder lovnaden fra Klopp.

Liverpool reiser til London Stadium for å ta tre nye poeng. Unngår de tap, vil det være den 26. kampen på rad uten nederlag, noe som i så fall er ny klubbrekord.