– Jeg har aldri vært med på noe lignende

Liverpool har gjort utrolige 47 mål på 16 kamper denne sesongen.

Et gjennomsnitt på rundt regnet tre mål per kamp etter så mange kamper spilt er rett og slett fantastisk.

– Jeg har aldri vært med på noe lignende. Vi har spilt enestående angrepsfotball. I noen kamper har vil holdt buret rent, mens vi har sluppet inn mål i andre og derfor ikke vunnet dem. Derfor må vi forbedre oss som lag, og sørge for at vi vinner kampene, sier Diogo Jota til Liverpoolfc.com om den utrolige statistikken.

For selv om Liverpool ikke har tapt kamp så langt denne sesongen, så ligger de bare på andreplass på tabellen, tre poeng bak Chelsea, takket være at fire av ti ligakamper har endt med poengdeling.

Jota tror en god preseason har bidratt til den gode scoringsformen.

– Vi spiller intens fotball, og må være på topp fysisk hele tiden, for å kunne levere gode resultater. 

Fem mål

Jota selv har allerede gjort fem mål denne sesongen. 

– Det er bra for laget at vi har mange som scorer mål. Vi som spiller på topp får flere sjanser enn de andre. Jeg håper bare vi fortsetter slik som dette, og forbedrer statistikken ytterligere.

– Vi scorer både på cornere, kontringer og når vi har ballen i laget. Det er viktig at vi scorer mange ulike typer mål, for det vil være kamper der vi ikke får kontringer, mens vi i andre kamper ikke klarer å score fordi om vi har slått 30 pasninger på rad. Det er viktig å finne veien til mål på flere ulike måter.

Seks av Jotas mål for Liverpool har kommeet på headinger. Før han kom til Anfield-klubben hadde han bare scoret to ganger med hodet i hele karrieren. 

– Det er ikke noe jeg spesifikt har prøvd å forbedre meg på. Det har kommet av seg selv. I forrige kamp hadde jeg tre headinger som kunne ha blitt mål. Situasjonene oppstår av seg selv, og jeg må forsøke å ta vare på dem.

Viktig å vinne siste kamp før landslagsperioden

I morgen gjester Liverpool et West Ham i kanonform. 

– Jeg har sett dem spille noen ganger, og jeg liker måten de spiller på. De spiller god, offensiv fotball. De gjør det bra også i Europa League, hvor de topper gruppen sin. Det blir ikke enkelt for oss. Dette er den siste kampen før det skal spilles landslagsfotball igjen, så det blir viktig å få med seg tre poeng i den siste kampen før pausen.

– Når du må vente en stund på neste kamp er det viktig at du gjør det bra, for dersom du spiller uavgjort eller taper ønsker du alltid å spille en kamp med en gang igjen. Når det skjer i siste kamp før landslagspauser, har du ikke muligheten til å rette på det med en gang igjen.