Tror Firmino vil bli ute helt til jul

Det kan gå mer enn seks uker før vi ser Roberto Firmino på banen igjen.

Jürgen Klopp kom ikke med særlig oppløftende opplysninger om hamstringskaden til Roberto Firmino under sin pressekonferanse fredag, og i dag heller Paul Joyce i The Times enda mer kaldt vann i blodet på Liverpool-supporterne.

Joyce hevder nemlig at Firmino må belage seg på rundt seks uker på sidelinjen etter skaden han fikk i seieren over Atletico Madrid i midtuken.

Det betyr i så fall at brasilianeren går glipp av ti kamper eller mer. 

Firmino kom inn for Sadio Mané i pausen mot Atletico, men hinket av banen 33 minutter senere, og ble erstattet av Divock Origi.

Skaden på Firmino betyr at belgieren kan regne med å få en viktigere rolle og mer spilletid frem mot nyttår, men det betyr også antagelig at arbeidsbyrden øker på Mohamed Salah, Mané og Diogo Jota. 

Tilbake først i romjulen?

– Det er dårlige nyheter når det gjelder Bobby. Han har pådratt seg en veldig alvorlig hamstringskade, noe som er veldig uheldig, sa Klopp under sin pressekonferanse fredag.

– Vi vet ikke eksakt hvor lenge han blir ute, men han vil ikke være tilbake før etter landskampene. Vi får forsøke å finne det ut.

– Det er en nedtur. Vi har visst det i to dager at dette var en alvorlig skade. Vi snakker om flere uker. Jeg vet ikke eksakt, men mer enn fire, og det vil jeg betrakte som en avlorlig skade. Men Bobby pleier å komme raskt tilbake etter skader.

– Vanligvis når en spiller blir skadet før en periode med landskamper, så tenker du at han vil være klar igjen når landskamp-perioden er over. Men Bobby vil ikke være klar til da. Så det er ikke bra.

Firmino var ute i en måned med en hamstringskade tidligere i sesongen også, og derfor vil Liverpool være ekstra forsiktige med ham nå. 

Dersom brasilianeren blir ute i seks uker, vil det bety at vi ikke ser ham på banen igjen før tidligst i midten av desember.

Liverpool møter Newcastle på Anfield torsdag 16. desember, og Tottenham i London søndag 19. desember. 

Før dette har de røde kamper mot West Ham (B), Arsenal (H), Porto (H), Southampton (H), Everton (B), Wolverhampton (B), AC Milan (B) og Aston Villa (H).

Joyce frykter at Firmino vil gå glipp av alle disse ti kampene, og da er neste kamp kvartfinalen i ligacupen mot Leicester onsdag 22. desember. Neste ligakamp er mot Leeds 2. juledag.