Roberto Firmino kan feire jubileum i kveld

Roberto Firmino kan feire «rund dag» dersom han får spilletid mot Atletico Madrid.

19. okt 2021 kl 14.27Mari Lunde

Roberto Firminos kamp nummer 299 i den røde trøya var av det minneverdige slaget. Brasilianeren scoret hattrick mot Watford lørdag. En potensielt perfekt oppladning til det som kan bli kamp nummer 300 i kveld.

Klopps favoritt

Firmino blir i så fall den 60. spilleren i Liverpools historie til å nå så mange kamper – og bare den niende spilleren fra utlandet. Bruce Grobbelaar, Sami Hyypia, Pepe Reina, Gordon Hodgson, John Arne Riise, Lucas Leiva, Arthur Riley og Martin Skrtel er de utenlandske spillerne som har bikket 300 kamper.

– Bobby har vært enorm for utviklingen vår som lag, sa Jürgen Klopp på gårsdagens pressekonferanse. Firmino er den spilleren Klopp har brukt aller mest i sin karriere som manager så langt. Klopp har kalt på Firmino i 292 kamper.

– Han er en nøkkelspiller, og knytter sammen alle lagdelene.

– Han har vært skadet, og uheldigvis har ikke hatt en skikkelig pre-season, og så skadet igjen, men er nå tilbake. De tre målene fra helgen vil hjelpe ham.

– Jeg har aldri vært forsiktig med å skryte av Bobby Firmino og hvor viktig han er. Har folk glemt det må en gå tilbake. Jeg har sagt mye pent om Bobby fordi han fortjener det.

– Han er vår falske nier. En veldig, veldig, veldig viktig spiller.

Trives på bortebane

Firmino var i ferd med å bli forbigått av Diogo Jota. Den skadefrie brassen ble plassert på benken da Manchester City kom til Anfield i starten av måneden da Jota ble foretrukket foran ham.

Med tre mål mot Watford og Jota som har vært småskadet på landslagsopphold er det sannsynlig at Firmino spiller kveldens kamp på Wanda Metropolitano. Noe annet som taler i Firminos favør er at han scorer flere mål på bortebane enn hjemmebane. Hans 12 siste mål har alle kommet på bortebane, og 55% av alle målene hans har kommet borte fra Anfield, ifølge thisisanfield.

Firmino har scoret totalt 93 mål for Liverpool, og stått for 64 målgivende pasninger. 17 av målene har kommet i Champions League – ni av de på bortebane ute i Europa. Han scoret to mål da Liverpool knuste Porto i Portugal 28. september. I kveld får vi kanskje se om han velger festfotball når han feirer jubileum.