Firmino tar konkurransen på spissplass med knusende ro

Diogo Jota har startet i sju av ni kamper denne sesongen.

30. sep 2021 kl 12.43Arild Skjæveland

Roberto Firmino har kun startet én kamp denne sesongen. Han kom sent til pre-season på grunn av Copa America, og det var Diogo Jota som startet sesongpremieren mot Norwich City.

Jota har startet fem av seks ligakamper i Premier League – og begge kampene i Champions League så langt.

Den ene kampen «Bobby» har startet, var storkampen mot Chelsea. Der måtte han ut med en hamstringskade før pause, som holdt ham ute i en måned.

Firmino forteller at han ikke lar seg stresse over situasjonen, og at det nå er mer konkurranse om spissplassen enn noen gang tidligere i tiden han har blitt brukt i angrep under Jürgen Klopp..

– Jeg er avslappet til det. Alle som spiller vil alltid gi alt for Liverpool, og de som ikke spiller har også gjort en fantastisk jobb, sier han til TNT Sport i hjemlandet. 

Sitatene fra videointervjuet er oversatt av Liverpool Echo

Vil tilbake på landslaget

Firmino gjorde sitt comeback fra skade da han kom inn de siste 22 minuttene mot Brentford forrige helg. Mot Porto på tirsdag fikk han 23 minutter – og rakk å score to mål. Det var hans andre og tredje mål for sesongen, som viser at formen er i anmarsj. Jota og Firmino har begge scoret tre mål denne sesongen.

– Det må fortsette slik fra alle spillerne, og målet må være å hjelpe laget med å vinne kamper. Med å hjelpe hverandre kan vi skape et vinnerlag, sier den uegoistiske brasilianeren.

Firmino ble ikke tatt ut i landslagstroppen for Brasils kamper i oktober. Alisson og Fabinho er med, og skal møte Venezuela, Colombia og Uruguay. De kampene gjør at hans to landsmenn trolig vil miste kampen mot Watford, og potensielt også kampen mot Atletico Madrid i Champions League.

29-åringen er klar på at han ønsker å spille for landslaget.

– Det er alltid med stolthet, og en glede å forsvare landet mitt. Jeg er takknemlig til Gud for at jeg alltid har fått sjansen til å være del av landslaget, og jeg ønsker alltid å bli tatt ut, sier han.

Firmino har 17 mål på 55 kamper for landslaget. Brasil skal møte Colombia på hjemmebane 11. november, og Argentina på bortebane 16. november. Det er to kamper han håper å få være med på.

– Jeg prøver alltid å gi alt når jeg spiller for Liverpool, og å være i best mulig form, så vil mulighetene komme. Jeg vil fortsette å jobbe hardt, slik at neste gang sjansen kommer, kan jeg være på plass i landslagstroppen.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.