– Jeg ville valgt Mo Salah foran både Cristiano Ronaldo og Kevin de Bruyne

Charlie Austin mener at Mohamed Salah er ligaens beste spiller.

30. sep 2021 kl 08.59Arild Skjæveland

Charlie Austin har scoret 34 mål på 111 kamper i Premier League for Queens Park Rangers, Southampton og West Bromwich Albion. Nå er han tilbake i QPR i Championship, og scoret to mål da London-klubben slo Everton ut av ligacupen tidligere i høst.

Han brukes også som fotballekspert, og er ofte å se på Talksport. Da Mohamed Salah var ble tema på radiostasjonen, brukte han store ord.

Temaet var kontraktsforhandlingene mellom Salah og Liverpool, og summene som blir nevnt. Det har blitt rapportert at Cristiano Ronaldo tjener over 500.000 pund i uken. Romelu Lukaku skal være på 450 000 pund i uken ifølge engelske tabloider. Kevin de Bruyne var tidligere ligaens best betalte, med 385 000 pund i uken.

– Tallene hans er latterlige. Hvert eneste år, hver eneste uke. Du forventer at han skal score hver gang han tar på seg Liverpool-drakten, sier Austin.

– Han vil bli betalt det han fortjener, for det er slik Liverpool gjør ting. De vil ikke la ham gå noe sted. Han er definitivt verdt det, sier Austin.

– Spisser er verdt sin vekt i gull, sier 32-åringen, som selv er spiss.

Ligaens beste spiller

Austin har spilt sju ganger mot Liverpool, men aldri vunnet eller scoret. Fire av kampene har vært i nyere tid, med Salah i aksjon. Salah har scoret fire mål på de kampene.

– Jeg synes han er utrolig for Liverpool. Han ville kommet inn på hvert lag i verden, sier han.

Austin fikk så spørsmål om han ville kommet inn i hvert eneste angrepstrio, inkludert Paris Saint-Germain sin med Kylian Mbappé, Lionel Messi og Neymar.

– Ja, jeg vil si det. Foran Neymar.

– Han er latterlig. Han har alt. Se på ham, fart, kraft, avslutningene, defensivt er han veldig god og han presser over hele banen. Han starter presset for Liverpool.

Han sier videre at han ville valgt Salah foran både Cristiano Ronaldo og Kevin de Bruyne.

– Mo Salah er den beste spilleren i Premier League for øyeblikket.

Denne sesongen har Salah scoret åtte mål på åtte kamper for de røde. Han har også to målgivende.