Hvem skal stoppe Grealish i Alexander-Arnolds skadefravær?

Jürgen Klopp har flere alternativer på høyrebacken.

Trent Alexander-Arnold ser ut til å miste søndagens kamp mot Manchester City på grunn av en lyskeskade han kjente på mandagens trening.

I den åpne delen av treningen før Porto-kampen kunne vi se 22-åringen i oppvarming sammen med lagkameratene, og Jürgen Klopp nevnte ikke høyrebacken som en av sine skadde spillere da han møtte pressen halvannen time etterpå. Da kvelden kom og troppen satte seg på flyet til Portugal, var ikke Alexander-Arnold med.

– Ja, dessverre er det en skade. Det var like etter trening. Trent avsluttet treningen litt tidligere, men det så ikke ut til å være alvorlig. Vi gjorde videre undersøkelser, og til slutt var det dessverre alvorlig, sa Klopp til BT Sport før kampen mot Porto.

– Han er ute i kveld, det er helt sikkert, og det ser ikke bra ut for City-kampen heller. Det er en muskelskade. Vi trodde han kanskje bare var litt sliten, men det var mer, og nå må vi håndtere det, sa Klopp videre.

Alexander-Arnold er en av de mest selvskrevne spillerne i Klopps førsteellever, og spesielt offensivt vil de røde mangle et viktig våpen mot Manchester City.

MÅ STOPPES: Jack Grealish spiller på venstrekanten for Manchester City.

MÅ STOPPES: Jack Grealish spiller på venstrekanten for Manchester City.

På søndag er det trolig Jack Grealish som skal stoppes på Citys venstrekant. 26-åringen har to mål og to målgivende på sine ni første kamper for City etter at han ble kjøpt fra Aston Villa for 100 millioner pund. Grealish hadde to mål og tre målgivende (!) mot Liverpool i marerittkampen på Villa Park forrige sesong, der Liverpool tapte 7-2.

Trolig får Milner sjansen igjen

Veteranen James Milner gikk inn på høyrebacken da Alexander-Arnold var syk og mistet kampen mot Crystal Palace, og gjorde sakene sine veldig bra mot Wilfried Zaha – en spiller han tidligere har slitt mot.

Milner var inne igjen på høyrebacken mot Porto, og gjorde en god jobb mot Luis Diaz, som er Portos toppscorer fra sin posisjon som høyrekant. 35-åringen hadde også målgivende til Sadio Manés mål.

At han ble byttet av banen etter 66 minutter var et bra hint om at Klopp ser for seg å bruke ham igjen i søndagens kamp mot Manchester City.

VETERANEN: 35 år gamle James Milner har stoppet både Wilfried Zaha og Luis Diaz de siste ukene.

VETERANEN: 35 år gamle James Milner har stoppet både Wilfried Zaha og Luis Diaz de siste ukene.

Andre alternativer

Neco Williams har blitt sett på som andrevalg bak Trent Alexander-Arnold, men har hatt noen vanskelige måneder. 20-åringen var tilgjengelig for overgang i sommer, men det ble ikke noe av.

Han har ikke spilt fotball denne sesongen. Han har vært tilbake i trening i én uke etter en skade, og var på benken mot Porto. Det virker ikke sannsynlig at han vil få sine første minutter for sesongen mot Manchester City.

Joe Gomez har spilt 205 minutter denne sesongen, fordelt på fire kamper, etter at han gikk skadet hele forrige sesong. Det var 24-åringen som kom inn da Milner ble byttet ut på Estadio do Dragao på tirsdag. Han fikk da 24 minutter som høyreback.

Ifølge Transfermarkt har 57 av de 149 kampene Gomez har spilt på førstelagsnivå vært som høyreback, men forrige gang før tirsdag var mot Bournemouth i desember 2019, så det begynner å bli en stund siden. 

KOM INN: Joe Gomez kom inn og spilte høyreback mot Porto.

KOM INN: Joe Gomez kom inn og spilte høyreback mot Porto.

Conor Bradley er en spiller Liverpool skal ha stor tro på, og derfor ble han også belønnet med en ny langtidskontrakt i sommer. 18-åringen fikk sin debut i ligacupen mot Norwich tidligere denne måneden. Han har tre kamper for det nordirske landslaget.

Bradley spiller fast for U23-laget, og har også spilt i sesongens to første UEFA Youth League-kamper, men han har ikke vært mer involvert med førstelaget denne sesongen.

En siste mulig løsning, er at Klopp bruker sine to gode venstrebacker mot Manchester City. Kostas Tsimikas har på mange måter fått sitt gjennombrudd denne sesongen. Han har vært involvert i fire ligakamper og én ligacupkamp, og har fått vist frem sitt meget gode venstrebein.

Andy Robertson er og har vært ligaens beste venstreback de siste tre sesongene. På det skotske landslaget har Steve Clarke det problemet at hans to beste spillere er venstrebacker – Robertson og Arsenals Kieran Tierney. Det har gjort at Robertson har spilt én kamp som høyre vingback denne sesongen. Da ble det 2-0-tap mot Danmark, uten at det var «Robbo» sin feil. Han har også fire kamper i posisjonen for Queen’s Park i skotske League Two tidlig i karrieren.

Klopp skal holde sin pressekonferanse fredag kl. 13.30, og kanskje vil vi da få mer svar på situasjonen til Alexander-Arnold.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.