– Det er ikke en spillestil jeg liker, men Atletico Madrid er de beste på det

Det var ikke pent sist Liverpool var på Wanda Metropolitano.

19. okt 2021 kl 11.00Arild Skjæveland

Sist de røde spilte på Wanda Metropolitano var i februar 2020, da lagene møttes i åttendedelsfinalen av Champions League. De røde var fantastiske i ligaen, og hadde fortsatt ikke tapt en eneste kamp på det tidspunktet, men i Madrid ble det langt tøffere.

Saul Niguez, som nå er på utlån til Chelsea etter å ha blitt linket til Liverpool i hele sommer, scoret kampens eneste mål etter fire minutter.

På papiret stilte de røde med sitt beste lag, men en fikk det rett og slett ikke til mot et meget godt organisert hjemmelag som var klare for å gå i krigen. Etter det tidlige målet la Atletico seg dypt, kjempet for hver eneste ball, og fikk tiden til å gå. Mohamed Salah og co er langt ifra de første som lar seg frustrere over spillestilen til Diego Simeone sitt lag. Dette har de gjort i en årrekke – og er noe de er ekstremt gode på.

Atletico Madrid ble den sesongen det første laget som klarte å slå Jürgen Klopps Liverpool-lag over to kamper i utslagsrundene av en europacup.

– Ikke en spillestil jeg er så glad i

Etter kampene var Klopp veldig kritisk til det han mente var i overkant defensiv fotball. Det var uttalelser han ble konfrontert med på pressekonferanse på mandag.

– Jeg sa noe etter den andre kampen. Jeg var sint og skuffet over mye, og når ting gikk galt i verden for det øyeblikket og vi måtte konsentrere oss om fotball i et vanskelig øyeblikk. Vi møtte et lag med verdensklassespillere som forsvarte seg med alt de hadde, og derfor sa jeg de tingene jeg sa, sa Klopp på mandag

Han forteller videre at han respekterer Atletico Madrid – men det er ikke hans måte å gjøre ting på.

– Diego Simeone gjør absolutt alt riktig. Han er den regjerende ligamesteren, og har vært i Atletico i lang tid. Han har mange verdensklassespillere, og de slåss med alt de har. Det sier mye om kvaliteten til Diego. Jeg kunne ikke respektert dem mer for det de gjør. Om jeg liker det? Nei, ikke så godt. Jeg foretrekker en annen type fotball. Det er meg, og folk foretrekker ulike spillestiler. Ingen må like det, men du må bare ha suksess, og det har de, sier han.

– Det er en annerledes utfordring å møte Atletico, men det handler ikke bare om laget du møter. Problemet du har med Atletico, er at de er det beste på det. Det betyr at de har beste spillerne og manageren til det tilgjengelig. Så dersom du spiller mot Sevilla for eksempel, så var det veldig likt, med en lignende atmosfære, og en skikkelig skikkelig batalje, men problemet med Atletico er miksen av kvalitet de har i tillegg til innstillingen de viser.

Siden forrige møte, har Atletico blitt ligamester i Spania – deres andre tittel på 25 år.

– De har endret system, fått nye spillere og spillere tilbake. Det er en vanskelig tid for fotballklubber, og de har gjort en imponerende jobb med signeringer. De har et skikkelig lag, og ser ut til å kunne bli ligamester igjen i La Liga.

Atletico Madrid - Liverpool spilles kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.