– En sann glede å se Liverpool spille

Diego Simeone mener Liverpool er tilbake på sitt beste.

18. okt 2021 kl 22.06Jens Bessesen

Diego Simeone har tatt rotta på Liverpool tidligere. Det skjedde i mars i fjor da hans Atletico Madrid slo ut de røde fra Champions League like før koronapandemien sørget for at fotballen i likhet med resten av verden måtte stenge ned. 

– Forrige gang vi møtte Liverpool hadde vi vunnet hjemmekampen allerede før vi ankom stadion. Det vil jeg at vi skal huske på, sier argentineren og sikter til stemningen på Wanda Metropolitano i kampen der Atletico tok første stikk i den nevnte åttendedelsfinalen. 

Mye har skjedd siden den gang. Atletico har blitt seriemester og styrket stallen ytterligere. Liverpool har også blitt seriemester, før det ble en tidvis tung påfølgende sesong. Nå mener Simeone at Jürgen Klopps lag er tilbake på sitt beste. 

– Det er en sann glede å se Liverpool spille, sier Simeone ifølge Reuters

Salah og van Dijk

Suksessmanageren er klar på at han har fokus på hele laget, men det er spesielt to motstanderspillere han nevner i forkant av kampen.

– Mohamed Salah er en ekstraordinær spiller som har spilt på et fantastisk nivå de siste årene, både for Liverpool og for landslaget, sier han ifølge RTE

– Virgil van Dijk har gjort forsvaret mer solid, og det er veldig viktig for et offensivt lag som Liverpool. Han gir dem en trygghet de ikke hadde forrige sesong, sier Simeone.

Han har fått med seg at Liverpool er inne i en god stim.

– De spiller fantastisk fotball for tiden. De ser ut til at de har funnet rytmen, og det er fint å se dem spille, sier han.

Må matche intensiteten

Simeone forventer en tøff og intens kamp. 

– De er ikke redd for å gi fra seg bakrom. De presser høyt og har bra fart. Jeg forventer intet annet enn et lag som vil gjøre det veldig vanskelig for oss. Vi må matche deres intensitet og ta vare på våre sjanser. Vi vil se etter muligheter for å straffe dem, sier han.

Sist Simeone og Klopp møttes til dyst var sistnevnte åpen om at han ikke er noen tilhenger av fotballfilosofien til argentineren. Det gjentok Klopp på sin pressekonferanse mandag. 

Da Simeone fikk spørsmål om han hadde noe å si til kritikken, svarte han følgende: 

– Ingenting.