Dette har Atletico Madrid gjort siden sist

Ligagull, Luis Suarez og Antonio Griezmann…

Det er litt over 19 måneder siden Liverpool og Atletico Madrid møttes sist. De røde møtte Diego Simeones lag i åttendedelsfinalen av Champions League i 2019/20-sesongen – en sesong da de røde stormet mot ligagull.

Etter et 1-0-tap på Wanda Metropolitano, ble det også 1-0 på Anfield, og oppgjøret gikk til ekstraomganger. Det blir ofte glemt, men selv om Liverpool til slutt tapte 3-2 etter ekstraomgangene, var det en kamp der de røde til tider spilte glimrende angrepsfotball og kjørte over spanjolene. En fikk rett og slett ikke avgjort kampen, og da var det lite hjelp i at Adrian ikke hadde sin beste kamp i målet.

Etter kampen ble resultatet glemt raskere enn det vanligvis ville, ettersom dette var den siste kampen som ble spilt før Storbritannia og Europa stengte ned. Madrid hadde allerede stengt, men 3000 supportere fikk likevel reise til Merseyside og komme på Anfield.

Barney Ronay i The Guardian skrev på fredag et innlegg om kampen, der han omtaler en rapport om regjeringens håndtering av pandemien. Der står det at 37 menneskeliv gikk tapt som direkte følge av at kampen 11. mars skulle spilles – på tross av at resten av Europa var i ferd med å stenge ned. 

Det var Premier League og EFL som den påfølgende helgen valgte å stoppe fotballen, det var ikke etter krav fra myndighetene.

Vant ligatittelen

I 2019/20-sesongen røk Atletico Madrid ut i runden etter, da Champions League kom i gang igjen i midten av august. Kampen ble spilt i Lisboa, og RB Leipzig vant kvartfinalen 2-1. I La Liga ble laget nummer tre.

Den påfølgende sommeren gjorde de en genistrek, da de utnyttet Barcelonas kaos og sikret seg Luis Suarez for småpenger. Barcelona var i økonomiske problemer, og Ronald Koeman ville ikke ha spilleren med seg videre. Atletico Madrid snappet ham opp for en sum som kan stige til seks millioner euro.

Suarez ble toppscorer med 21 mål da Atletico Madrid gikk hele veien og sikret seg sin 11. ligatittel – og første siden 2013/14-sesongen – foran Real Madrid og Barcelona.

I Champions League ble Chelsea for sterke. Thomas Tuchels lag vant 1-0 i Madrid og 2-0 i London i åttendedelsfinalen, og sendte Atletico Madrid ut.

Griezmann kom tilbake

Atletico Madrid har fortsatt med å sikre seg spillerne Barcelona ikke har råd eller lyst til å beholde. Denne sommeren hentet de Antoine Griezmann tilbake til klubben. Angriperen med 100 kamper for Frankrike spilte for Atletico Madrid fra 2014 til 2019, før han ble solgt til Barcelona for 120 millioner euro.

SAMMEN IGJEN: Luis Suarez og Antoine Griezmann spiller nå sammen i Atletico Madrid.

SAMMEN IGJEN: Luis Suarez og Antoine Griezmann spiller nå sammen i Atletico Madrid.

Nå er han tilbake under Diego Simeone.

De har også kjøpt Matheus Cunha fra Hertha Berlin, og Rodrigo de Paul fra Udinese – en argentinsk landslagsspiller som ble linket til Liverpool i fjor sommer. Saul Niguez var en annen midtbanespiller som ble linket til Liverpool, og han endte til slutt opp på lån hos Chelsea. Han og Thomas Partey, som ble solgt til Arsenal i fjor sommer, er de to største profilene Simeone har mistet, i tillegg til Diego Costa som har dratt til Brasil.

Atletico Madrid mot Liverpool i 2020: Oblak, Trippier, Savic, Felipe, Lodi, Correa, Koke, Partey, Saul, Costa, Felix.
Benk: Adan, Gimenez, Morata, Lemar, Llorente, Carrasco, Vrsaljko.

Atletico Madrids tropp i 2021/22:
Målvakter: Oblak, Lecomte
Forsvar: Gimenez, Savic, Lodi, Hermoso, Trippier, Vrsaljko, Felipe
Midtbane: Herrera, De Paul, Koke, Kondogbia, Lemar, Llorente, Carrasco
Angrep: Suarez, Felix, Griezmann, Cunha, Correa, Saponjic

Har startet brukbart

Atletico Madrid har startet denne sesongen med fem seire, to uavgjorte og ett tap i La Liga. De har slått Barcelona, men tapet kom mot Alaves i slutten av september.

Etter at de fikk helgens kamp utsatt, på grunn av de søramerikanske spillerne som har spilt VM-kvalifisering, er de nummer fire på tabellen. De er i likhet med Real Madrid og Sevilla tre poeng bak ledende Real Sociedad,

I Champions League har spanjolene hatt en god porsjon flaks. De var heldig som ikke tapte hjemme mot Porto i første gruppespillskamp, og borte mot AC Milan vant de sju minutter på overtid etter et veldig kontroversielt straffespark for en handssituasjon.

De har én stor fordel inn mot denne kampen mot Liverpool, og det er hvile. Mens det aldri var aktuelt for Premier League å utsette de rødes bortekamp mot Watford, fikk Atletico altså utsatt sin kamp, og har derfor hatt fordelen med å kunne ha tre fulle dager med trening heller enn kamp, før storkampen tirsdag kveld.

Atletico Madrid - Liverpool spilles tirsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.