Kuyt eller Firmino - hvem har scoret hat-trick fra kortest avstand?

Roberto Firminos tre mål mot Watford ble alle scoret fra en posisjon innenfor fem-meteren.

16. okt 2021 kl 22.48Einar Kvande

Da Roberto Firmino i dag scoret hat-trick for Liverpool, der alle målene ble gjort fra en posisjon innenfor fem-meteren, gikk minnene til Dirk Kuyts hat-trick mot Manchester United den 6. mars 2011, som frem til nå har hatt en uoffisiell status om hat-tricket som er gjort fra sammenlagt kortest avstand noen sinne.

Vi har studert bildene fra begge kampene, og må nok konkludere med at nederlenderen er en relativt klar vinner av hat-tricket fra kortest avstand fra en Liverpool-spiller, da to av Kuyts scoringer var nærmest fra målstreken, mens to av Bobbys tre scoringer var alle fra like innenfor femmeteren, og det andre fra cirka to og en halv meter.

Total avstand på Kuyts tre scoringer vurderer vi til cirka 6 meter, mens total avstand på Firminos tre mål er cirka 12 meter.

Men hvorfor ikke se bildene, og døm selv!

Roberto Firminos hat-trick var forøvrig hans andre i Premier League, og han er dermed den første og eneste brasilianeren med to hat-tricks i verdens beste liga.