– Det er alltid litt ekstra gledelig når Bobby scorer

Jürgen Klopp skryter litt ekstra av sin mest betrodde spiller. Han mener alle må elske Bobby Firmino.

24. okt 2021 kl 14.31Arild Skjæveland

Jürgen Klopp har vært Liverpool-manager i 329 offisielle kamper. Roberto Firmino har spilt i 293 av de kampene – og mot Atletico Madrid på tirsdag spilte han kamp nummer 300 for Liverpool FC.

Firmino har mistet en måned med skade denne sesongen, men har scoret seks mål på åtte kamper så langt - og det er spesielt på bortebane brasilianeren trives. Hans ti siste mål i ligaen har alle kommet på bortebane.

– Han er en veldig viktig spiller for oss. Det er han som binder det sammen. Han er den beste offensive forsvarsspilleren jeg noen gang har sett i mitt liv, uten tvil, sier Klopp på delen av pressekonferansen før Manchester United-kampen som har blitt holdt igjen til søndagsavisene.

– Han jager ballen, og er utrolig smart med alle tingene han gjør. Teknisk er han på det høyeste nivået, og han har evnen til å spille på små flater.

– Han kan ta utrolig gode avgjørelser på veldig kort tid, og i tillegg til det scorer han mål, sier Klopp.

Ekstra glad når Bobby scorer

Firmino scoret hattrick borte mot Watford i forrige serierunde. Han startet igjen mot Atletico Madrid i midtuken, og det vil komme som en overraskelse dersom han ikke starter igjen på Old Trafford i ettermiddag.

STOR FAN: Jürgen Klopp er veldig begeistret for Roberto Firmino.

STOR FAN: Jürgen Klopp er veldig begeistret for Roberto Firmino.

– Det er derfor vi alle er så glade når han fra tid til annen unner seg selv et hattrick, slik som i forrige uke. Jeg er ikke sikker på tallene, men jeg er 100 prosent sikker på at han løp mest i den forrige kampen mot Atletico, som offensiv spiller, og det sier mye!, sier manageren.

– Han er en strålende gutt og en strålende spiller. Det er en glede å jobbe sammen med ham. Måten vi spiller på er ikke umulig å gjøre uten ham, for vi har alternativer, og det er bra – men slik vi startet å spille for noen år siden var på grunn av at Bobby kunne spille den rollen han spilte. Han var veldig, veldig innflytelsesrik i alle tingene vi gjorde.

– Bobby er positiv, og en veldig rolig person, i alle fall med meg. Alle elsker Bobby, det er det ikke tvil om. Hvordan kan du ikke gjøre det? Dersom han ikke var en fin fyr, ville spillerne likevel elske ham fordi han gjør all jobben for dem og hjelper dem! Mo og Sadio elsker ham fordi han spiller dem frem, og gir dem ballen. Ikke alltid den siste pasningen, men den nest siste. Alle midtbanespillerne elsker ham fordi han jager de offensive spillerne til motstanderen.

– Og forsvaret elsker ham av samme grunn. Han og Ali er bestevenner uansett, så hvordan kan du ikke elske Bobby Firmino?

Forrige sesong scoret Firmino to mål på Old Trafford. Forhåpentligvis kan han gjøre det igjen i kveld.

– Når han scorer er det alltid litt ekstra gledelig. Vi har aldri diskutert om Bobby scorer nok mål, men vi får spørsmålet ganske ofte. Han ville ikke spilt om han ikke var utrolig viktig uansett, sier Klopp.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.