Klopp ville nok ideelt sett ha skiftet ut alle elleve - men midtbanen og angrepet skaper hodebry

Onsdagens kamp mot Porto er helt betydningsløs for Liverpool, om vi ser bort fra pengepremien en seier i Champions League gir, og derfor vil nok Jürgen Klopp skifte ut flest mulig av de som startet mot Arsenal.

Liverpool er allerede vinner av sin gruppe i Champions League, og dermed klare for 1/8-finalen i vinter. Derfor har de to siste kampene i gruppespillet, hjemme mot Porto og borte mot AC Milan, svært liten betydning for Anfield-klubben, selv om de kan innkassere 2,4 millioner pund for en seier.

Dette faktum gir Jürgen Klopp muligheten til å hvile sine viktigste spillere når Porto kommer på besøk onsdag kveld. Ideelt sett ville nok Klopp ha ønsket å skifte ut alle elleve som startet da Arsenal ble knust i helgen, men skadekrisen på midtbanen og sykdom og småskader på angrepsspillere gir ham kanskje ikke sjansen til det.

Kostas eller Robbo?

Vi spår imidlertid at nesten hele forsvarsrekka mot Arsenal får hvile onsdag kveld. Det betyr ny keeper i form av Caoimhin Kelleher, og en tilnærmet helt ny forsvarsrekke. Alt tyder på at Alisson Becker ikke blir risikert i denne kampen, og dermed får Liverpools andrekeeper en ny sjanse til å vise seg frem.

På høyrebacken er Trent Alexander-Arnold i knallform, men vil utvilsomt ha godt av en pust i bakken nå. Neco Williams ville ha vært en naturlig erstatter etter å ha storspilt mot Wales i de to landskampene tidligere denne måneden. Williams var imidlertid ikke i troppen mot Arsenal på grunn av en muskelskade, og dersom waliseren ikke blir kvitt plagene til onsdag vil det kanskje bety at unge Conor Bradley starter matchen.

Andy Robertson måtte ut med en hamstringskade ti minutter før slutt da Skottland slo Danmark 2-0 på Hamden Park nylig, og han rakk ikke Arsenal-kampen, selv om Jürgen Klopp antydet før helgen at Robbo ikke ville være langt unna. Det store spørsmålet er nå om Klopp benytter Robbo mot Porto, eller om han venter til Southampton-kampen på lørdag med å kjøre skotten inn på laget igjen. Kostas Tsimikas spiller nok minst en av kampene denne uken, men det er ikke godt å si hvilken. Unge Owen Beck satt på benken mot Arsenal, og det vil han nok også gjøre mot Porto.

Joe Gomez sliter fortsatt med en skade i baksiden av den ene leggen, og det vil høyst sannsynlig bety at Ibrahima Konate og Nathaniel Phillips utgjør stopperparet mot Porto, da Klopp vil ha et sterkt ønske å hvile Virgil van Dijk og Joel Matip mot portugiserne.

Skadeproblemer både på midtbanen og i angrepet

Det er nok først og fremst komponeringen av midtbanen som skaper hodebry for Klopp foran kampen mot Porto. Trioen Thiago Alcantara, Fabinho og Alex Oxlade-Chamberlain startet mot Arsenal. De to førstnevnte kom nylig tilbake fra skader, så det vil ikke overraske oss om Ox blir den eneste av disse tre som starter mot Porto. Jordan Henderson kom inn som innbytter for Ox et kvarter før slutt mot The Gunners. Det skulle ikke forundre oss om kapteinen spiller ved Ox sin side fra start mot Porto. Dersom James Milner og Naby Keita ikke rister av seg sine skader i tide til kampen mot portugiserne, vil den tredje og siste plassen på midtbanen gå til 19-åringen som fikk sin Premier League-debut mot Arsenal, Tyler Morton. 

Diogo Jota fikk en smell i kneet mot Arsenal, mens Divock Origi sto over kampen mot The Gunners på grunn av sykdom. Med Roberto Firmino ute betyr det også at Liverpool er tynt besatt i angrepet foran møtet med Porto. Dersom Origi blir kvitt sykdommen, vil han nok starte mot portugiserne. Det samme tipper vi også Takumi Minamino gjør. Men skadeproblemene fører nok til at Klopp blir tvunget til å benytte minst en av Mohamed Salah og Sadio Mané. 

Konklusjonen blir at Jürgen Klopp nok blir tvunget til å benytte minst 3-4 av de spillerne som startet mot Arsenal i kampen mot Porto, selv om han gjerne skulle ha unngått det. Vi tipper at både Kostas Tsimikas, Alex Oxlade-Chamberlain pluss Sadio Mané og/eller Mohamed Salah løper ut under flomlysene på Anfield onsdag kveld.

Liverpool - Porto spilles på Anfield osndag klokken 21.00. Kampen blir vist TV 2 Sport Premium.