Det kan bli en heftig rød duell i VM-playoff

Mars blir en viktig måned i VM-kvalifiseringen.

VM-kvalifiseringen har nå nådd et viktig punkt. Både i Afrika og Europa er innledende runder ferdigspilt, og vi har fått bekreftet hele 13 land til neste års VM i Qatar. Vertsnasjonen er forhåndskvalifisert. I tillegg har Brasil og Argentina allerede sikret plassen i den tøffe søramerikanske kvalifiseringen. Ytterligere ti lag har sikret seg plass gjennom gruppespillet i Europa. 

Qatar, Serbia, Spania, Sveits, Frankrike, Belgia, Danmark, Nederland, Kroatia, England, Tyskland, Brasil og Argentina er lagene som nå kan begynne å se frem mot turneringen. 

Ytterligere 19 plasser skal fylles, og i mars vil vi få de fleste på plass.

Kan bli rød duell i Afrika

Afrika får kun fem plasser i verdensmesterskapet, og kvalifiseringen er knalltøff. I mars, bare en drøy måned etter at Afrikamesterskapet avsluttes, får vi vite hvem de fem landene blir. 

Senegal, Marokko, Tunisia, Algerie og Nigeria er de seedede lagene i den avgjørende playoffen, som blir en ren duell mellom to landslag. 

De fem skal trekkes mot de fem useedede lagene, Egypt, Kamerun, Ghana, Mali og DR Kongo. 

Det betyr at vi kan få en heftig rød duell mellom Sadio Mané og Mohamed Salah dersom Senegal og Egypt blir trukket til å møte hverandre.

Ifølge Dale Johnson i ESPN foregår trekningen 18. desember.

Flere Liverpool-spillere med håp i Europa

I slutten av mars skal også den europeiske kvalifiseringen endelig avgjøres, og av tolv lag som går inn i den siste playoffen er det kun tre som får billett til VM. 

Liverpool har representanter på tre av landslagene - Diogo Jota hos Portugal, Andy Robertson hos Skottland og Neco Williams hos Wales. 

I Europa skal det først spilles seks semifinaler torsdag 24. mars, før det avsluttes med tre finaler tirsdag 29. mars. 

I semifinalen skal et av de seks seedede lagene spille hjemme mot et av de seks useedede lagene. 

Portugal, Skottland, Wales, Italia, Russland og Sverige er seedet. Tyrkia, Polen, Nord-Makedonia, Ukraina, Østerrike og Tsjekkia er ikke seedet.

Pågår fremdeles i Asia og Sør-Amerika

Som nevnt kan Alisson, Fabinho og Roberto Firmino glede seg over at Brasil allerede er klare for Qatar-VM, men fremdeles gjenstår noen runder i den lange kvalifiseringen i Sør-Amerika. Den avsluttes i mars.

Det samme gjør den asiatiske kvalifiseringen, der Takumi Minamino er involvert med Japan. De ligger foreløpig an til å booke en plass i mesterskapet, men risikerer å havne på tredjeplassen som vil gi playoff mot et lag fra et annet kontinent.