Liverpool-floppen om halvåret han fikk sammen med Salah

Alberto Aquilani ble ingen suksess i Liverpool. Det har imidlertid Mohamed Salah blitt. Det kanskje få er klar over, er at duoen spilte på samme lag i et halvt år.

Alberto Aquilani var Liverpool-spiller fra 2009 til 2012, altså lenge før Mohamed Salah ankom Merseyside. 

Italieneren fikk bare 28 førstelagskamper for Liverpool før han etter en periode med en rekke låneopphold returnerte permanent til hjemlandet og skrev under for Fiorentina. Der var han i tre år, og i de siste seks månedene av oppholdet i Firenze-klubben var han lagkamerat med Salah. Egypteren var lånt ut fra Chelsea i seks måneder.

– Det var utrolig. Han var en spiller som var på et annet nivå, men det var han også som mann. I kampene var han god, men på trening var han utrolig. Han var ustoppelig, minnes Aquilani i et intervju med Liverpool Echo.

GODE MINNER: Alberto Aquilani setter pris på det halvåret han fikk på banen sammen med Mohamed Salah.

GODE MINNER: Alberto Aquilani setter pris på det halvåret han fikk på banen sammen med Mohamed Salah.

– Det er kanskje enklere i Italia. Du får mer rom. Men i England har Salah bekreftet at han er en av de beste spillerne i verden. Vi kunne se at han var god. Vi kunne føle at han var god. Ikke like god som nå, kanskje, men vi følte han var en veldig, veldig god spiller.

Aquilani forteller at han holdt kontakten med Salah da egypteren senere var i Roma.

– Han ønsket å leie huset mitt, så vi snakket litt om det, men vi har ikke snakket sammen siden. Men jeg har veldig gode minner om ham.

Blant de fire beste

Aquilani rangerer Salah blant de beste spillerne han noen gang har spilt sammen med, på samme nivå som Fernando Torres.

– Gerrard er trolig den beste jeg har spilt sammen med. I mitt hodet rangerer jeg Gerrard og Totti øverst, sier italieneren.

– Etter de to kommer Fernando Torres og Salah. Jeg er heldig som har fått spille sammen med disse spillerne.

Aquilani er nå tilbake i Fiorentina, som trener ved klubbens akademi.