Salah-kontrakt kan bli Julian Ward sin første oppgave som sportsdirektør

Den nye sportsdirektøren kan få tøffe kontraktsforhandlinger som en av sine første oppgaver.

I sitt avskjedsbrev til Liverpool-supporterne skriver avtroppende sportsdirektør Michael Edwards at noe av det han er fornøyd med å ha fått til, er alle kontraktsforlengelsene som ble gjort i sommer. Vi nevner blant andre Alisson, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Andy Robertson, Faibnho og Jordan Henderson.

Men mye jobb gjenstår fremdeles på kontraktsfronten. Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino er blant dem som snart bare har halvannet år igjen på sin nåverende kontrakt. 

Og det er som kjent knyttet mest spenning til situasjonen rundt førstnevnte.

Forhandlingene tar tid

Paul Joyce i The Times omtalte kontraktssituasjonen i saken om Edwards sin avgang. Det har ikke vært like mange nyheter om saken i det siste, og det skyldes at forhandlingene står stille. 

«Det tar tid som følge av at det er forskjell på hva Liverpool er forberedt på å betale egypteren, og hva Salah og hans agent Ramy Abbas Issa ønsker seg», skriver Joyce.

Liverpool vet at de må gjøre Salah til klubbens best betalte spiller gjennom tidene om det skal bli enighet om ny kontrakt. Egypteren har selv nylig uttalt at han ønsker å bli på Anfield resten av karrieren, men at fremtiden er i klubbens hender.

«Å sikre en ny kontrakt for Salah er fremdeles viktig for Liverpool, og hvis ikke situasjonen er løst før sesongslutt vil det bli en av Wards første oppgaver», skriver Joyce.

Flere kontrakter går ut i 2023

I tillegg til fronttrioen er det flere spillere som er på utgående kontrakt sommeren 2023.

Naby Keita blir 27 år i februar, og kan muligens være en spiller som får ny kontrakt for at Liverpool skal beskytte spillerens verdi. Han er i en alder som gjør at en potensielt kan få penger for ham, klubben ønsker å selge.

Alex Oxlade-Chamberlain har nå fylt 28 år, og har blitt linket bort etter at John Cross i The Mirror skrev at han ville vurdere å dra til en annen klubb i jakt på mer regelmessig spilletid. .

Også Adrians kontrakt går ut sommeren 2023. Denne sesongen er det kun James Milner av de som er aktuelle for førstelaget som er på utgående kontrakt.