Kapteinen håper at Mohamed Salah også signerer ny kontrakt

I august signerte Jordan Henderson en ny fireårskontrakt for Liverpool. Nå håper kapteinen at den egyptiske målmaskinen gjør det samme.

Liverpools overgangsvindu handlet for det meste om å forlenge kontrakter på de viktigste spillerne i klubben. Jordan Henderson, Alisson Becker, Fabinho, Trent Alexander-Arnold, Andrew Robertson og Virgil Van Dijk signerte på rad og rekke nye langstidskontrakter med klubben, men Mohamed Salahs framtid er fremdeles usikker.

Nå håper Liverpools kaptein at egypteren blir den neste i køen.

– Forhåpentligvis vil det løse seg. Han kom ut her om dagen og sa han ville bli, så det er et skritt i riktig retning. Hva er han, 29?, sier Henderson til The Times.

VERDENS BESTE?: Mohamed Salah har vært i fyr og flamme så langt denne sesongen, men har bare i underkant av to år igjen på sin nåværende avtale med klubben.

VERDENS BESTE?: Mohamed Salah har vært i fyr og flamme så langt denne sesongen, men har bare i underkant av to år igjen på sin nåværende avtale med klubben.

Verdens beste fotballspiller

Etter fire år i klubben og en fantastisk start på sesongen er ikke Jordan Henderson i tvil om hvem som er verdens beste spiller for øyeblikket.

– For meg er han det. Det han gjør hver kamp, hver uke er fenomenalt, men han har hatt disse tallene i årevis nå. Han gjør ting som ingen andre spillere gjør for øyeblikker, mener engelskmannen.

Ifølge Henderson er det ikke bare talent som gjør Salah så god. Han er også en ekstremt dedikert atlet som gjør det han skal for å prestere på det høyeste nivået.

– Han er i treningsstudioet hver dag, restituerer seg ordentlig, spiser de riktige tingene, lever for fotball. Han kommer til å spille lenge, lenge ennå. 

Hovedpersonen selv var, som vanlig, ydmyk da "verdens beste"-spørsmålet kom opp i et intervju med Sky Sports før Manchester United-kampen i oktober.

– Det høres bra ut for meg (å være verdens beste), men det er alltid meninger. Jeg kan ikke selv si at jeg er verdens beste fotballspiller. Noen er enig, andre er ikke, men jeg er bare glad for mine egne prestasjoner for øyeblikket, sa Salah før hattricket på Old Trafford.

INGEN TVIL: Jordan Henderson mener Mohamed Salah er verdens beste fotballspiller for øyeblikket.

INGEN TVIL: Jordan Henderson mener Mohamed Salah er verdens beste fotballspiller for øyeblikket.

Tilbake i godt slag

I intervjuet med The Times ble Henderson spurt om hvordan spillerne feiret den sensasjonelle 5-0 seieren mot erkerivalen Manchester United.

– Vi hadde musikk på, noe som er fint, men for å være helt ærlig så er vi en veldig kjedelig gruppe.

– Ja, du må nyte det og vi lo med musikk på, men vi er en veldig profesjonell gruppe med spillere. Det er ikke mange som drikker og liker å gå ut. Fotball er livet deres, Sier Henderson.

Kapteinen har hatt sine skader i Liverpool-karrieren, men virker å ha funnet ut hva kroppen tåler av belastning. Denne sesongen har engelskmannen figurert i ni av ti Premier League-kamper og samtlige Champions League-kamper etter lyskestrekken som holdt han ute store deler av pre-season.

– Jeg føler meg bra. Jeg har vært ute i lange perioder med lysken min og så hadde jeg EM og var ikke 100 prosent. Nå føler jeg at jeg er tilbake i rytmen min. Jeg har trent hardt, jobbet hardt i treningsstudioet. Jeg er i god form, sier Henderson om sin egen form.

Henderson starter for Liverpool når Atletico Madrid gjester Anfield kl. 21.00. Kampen ser du på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.