Ingen har fått flere mål annullert av VAR

Salah og Mané på toppen av listen.

Vi vet at Liverpool er blant lagene som har blitt straffet hardest siden videodømming ble innført i Premier League, og da er det kanskje ikke overraskende at et par av lagets spillere er på toppen av listen over de som har fått flest VAR-avgjørelser mot seg.

ESPN har sett på statistikken for de 870 Premier League-kampene siden VARs inntreden og funnet frem listen over de som har fått flest mål annullert og vært involvert i flest situasjoner som har ført til at mål har blitt strøket.

Og ingen har fått flere mål annullert av VAR enn Liverpools Mohamed Salah og Sadio Mané.

Gått verst ut over Mané

Sammen med Tottenhams Heung Min-Son har Liverpool-duoen fått annullert fire mål etter at videodommer har sett på situasjonen.

Salah har blitt dømt til å være offside tre ganger. I tillegg fikk han en scoring annullert mot Tottenham i vinter da det ble funnet en hands på Roberto Firmino på midtbanen i forkant av scoringen.

Mané har to ganger blitt dømt til å være offside, og to ganger har han blitt straffet for en hands - senest i hjemmekampen mot Brighton, da vi trodde han hadde satt inn 3-0-målet.

For øvrig har Mané vært involvert i ytterligere to episoder som har ført til annullert mål. Mot West Ham fikk Diogo Jota annullert et mål i fjor da Mané hadde lagd et frispark i forkant, mens den berømte offsiden på overtid på Goodison Park i fjor førte til at Jordan Hendersons vinnermål ikke ble stående.

Tykke streker har hjulpet

Den sistnevnte episoden var en av mange offside-avgjørelser som førte til frustrasjon i Premier League forrige sesong. Avgjørelsene var så marginale at det ikke var mulig å se at spillere var offside ut fra tv-bildene som var tilgjengelig.

Denne sesongen har Premier League innført «tykkere streker» når det skal undersøkes for offside, for å unngå så mange marginale avgjørelser. Med å gjøre strekene tykkere vil det bli en større feilmargin, og angripende lag vil få fordelen.

Det kan se ut til å ha fungert. Støyen rundt dømmingen har denne sesongen dreid seg mer om subjektive avgjørelser som røde kort og straffespark, og mindre om armhuler og tånegler.