Steven Gerrard fikk melding fra Klopp da han tok Aston Villa-jobben

Gerrard har møtt pressen som første gang som Aston Villa-manager.

En uke har gått siden Steven Gerrard fikk jobben som manager i Aston Villa etter å ha levert strålende resultater i skotske Rangers. Torsdag møtte han pressen for første gang i forkant av debutkampen mot Brighton i helgen.

Der kom det selvsagt spørsmål om Liverpool, men Gerrard var rask med å si at pressekonferansen utelukkende burde handle om Aston Villa.

– Jeg visste at dette var rollen for meg. Jeg har savnet Premier League og muligheten til å møte de beste. Det er herlig å være tilbake, sa han ifølge Daily Mail.

Intet springbrett

Gerrard ble spurt om det er urettferdig mot Aston Villa som klubb at mange ser på det som et springbrett på veien mot Liverpool-jobben.

– Du kommer aldri til å høre meg si det er et springbrett. Jeg er beæret over å være her, og jeg er hundre prosent forpliktet og dedikert til klubben.

– Det er ikke noe galt i å ha drømmer og ambisjoner, men Liverpool har en verdensklassetrener nå, og jeg ville blitt veldig glad om han signerte en livstidskontrakt, sier Gerrard.

Han snakker selvsagt om kollega Jürgen Klopp, som for øvrig ble nevnt på pressekonferansen. Gerrard røpte han at han fikk en melding fra Klopp etter å ha blitt presentert i sin nye jobb. 

– Jeg har vært i kontakt med Klopp. Han sendte meg en melding hvor han skrev at han så frem til en stor klem når Villa skal møte Liverpool i desember, sa Gerrard og la til at han ofte treffer Klopp når tyskeren er ute og går tur med hundene sine.

12. desember er datoen supporterne bør notere seg. Men før den tid skal Gerrard ut i flere tøffe kamper.

Hyllet Houllier

Gerrard fikk også spørsmål om Gerard Houllier, den tidligere Liverpool-manageren som døde for snart et år siden. Houllier var også trener i Aston Villa en periode - han hadde, i likhet med Gerrard, Gary McAllister som assistenttrener. 

– Jeg vil alltid skylde ham mye for det han gjorde for meg. Gerard Houllier hjalp meg mye som spiller - han forbedret spillet mitt både mentalt og fysisk, sa Gerrard.

– Han kunne holde armen rundt meg noen ganger og rope mot meg andre ganger. Det var en trist dag da han gikk bort. Jeg er sikker på at han ser ned på oss i dag og er veldig stolt, sa Gerrard.

Lørdag klokken 16 kan du se debuten hans som Aston Villa-sjef når de tar imot Brighton. En perfekt oppladning til Liverpool - Arsenal?