Trent Alexander-Arnold bruker fotball til å forandre fremtiden til vanskeligstilte barn i Nordvest-England

Trent Alexander-Arnold er på lag med Jamie Carragher og Steven Gerrard i sin støtte til Football For Change.

Trent Alexander-Arnold er en av de første fotballspillerne til å støtte prosjektet som hjelper de mest vanskeligstilte ungdommene i nordvest.

– Mye fattigdom i Liverpool

Football For Change ønsker å samle fotballstjerner og næringslivsledere med et kollektivt mål om å endre livene til unge mennesker i vanskeligstilte områder i Storbritannia.  Også Jamie Carragher, Steven Gerrard, Gary Neville og Gary Lineker stiller seg bak prosjektet som vil finansiere livsendrende prosjekter innen utdanning, arbeid og idrett. Conor Coady, og Evertons Anthony Gordon, Andre Gomes og Dominic Calvert-Lewin er også støttespillere. James Milner, Thiago og Robbie Fowler har også vist sin støtte.

– Byer som Liverpool lider av mer fattigdom enn andre områder så det er viktig for oss å støtte dette, sa Alexander-Arnold til Daily Mail tidligere i år. Han sa da at han ønsket å bruke sin plattform for å nå ut til så mange som mulig, og til å være en god rollemodell.

– Man ser så mye fattigdom i en by som Liverpool, enten det er mat, husly, utdanning eller muligheter til å bare spille fotball. Og det er derfor initiativer som dette er så viktig, for å gi folk muligheter og gi folk en likeverdig sjanse til å legge fra seg problemene sine og gå fremover.

– Football for Change er så lett å støtte samtidig som fordelene og virkningen du vil ha på unge mennesker vil være helt enorm.

– 4,3 millioner barn vokser opp i fattigdom

Organisasjonen lanseres med en gallakveld på Titanic Hotel lørdag kveld. Der vil Jamie Carragher bli intervjuet av komiker Russel Howard, og det blir opptredener fra Pixie Lott og Heather Small. Gallaen lokker også med at en «verdensberømt» gjest vil være tilstede.

Alexander-Arnold, som er en del av England-troppen, vil dog ikke være tilstede grunnet forpliktelser med landslaget.

PÅ LANDSLAGSSAMLING: Trent Alexander-Arnold får ikke vært med på lørdagens galla. Her er Kyle Walker, Aaron Ramsdale, Trent Alexander-Arnold, Tammy Abraham, Conor Coady, Kalvin Phillips og Tyrone Mings fotografert på landslagssamling.

PÅ LANDSLAGSSAMLING: Trent Alexander-Arnold får ikke vært med på lørdagens galla. Her er Kyle Walker, Aaron Ramsdale, Trent Alexander-Arnold, Tammy Abraham, Conor Coady, Kalvin Phillips og Tyrone Mings fotografert på landslagssamling.

I et nytt intervju med Liverpool Echo forklarer han hvorfor han stiller seg bak prosjektet,

– Når du vokser opp uten muligheter så kan det føles som at verden er imot deg, og at andre er mer heldige enn deg og at det ikke er noe håp for en bedre fremtid, fortalte Alexander-Arnold til Paul Gorst i Liverpool Echo.

– Jeg vokste opp i West Derby og akkurat nå er det et oppsiktsvekkende stort nummer med unge mennesker fanget i fattigdom der. Flere familier sliter med å forsørge barna sine, og mulighetene i livet til disse ungdommene er sterkt begrenset.

– I hele Storbritannia er det 4,3 millioner barn som vokser opp i fattigdom – det er ni elever i hver klasse på 30.

– De er vår fremtid og når de vokser opp uten muligheter i utdanning, arbeidsliv og livet generelt kan det være enkelt å gå i feil retning.

– Dette må endres. Vi må ta tak i denne sjokkerende situasjonen og snu livene til disse unge menneskene rundt og forberede samfunnet vårt på fremtiden. Det er bare noen av grunnene til at jeg ønsket å være med på å lansere Football for Change.

Bruker fotballen til noe positivt

Alexander-Arnold tror sterkt på at fotballen kan være med på å forandre utsiktene til vanskeligstilte barn og ungdom. Tidligere denne uka skrev vi om scouserens TAA Football – en fotballturnering for barn i alderen 5-6 år. Han har gitt en flerårig forpliktelse til å dekke konstadende for hundrevis av barn til å spille fotball i Liverpool.

– Trent kom med ideen selv, da han ønsket å hjelpe til med å utrette en forskjell. Takket være finansieringen han har gitt har vi satt opp to utviklingssentre, og det blir større og større, sa Ian Barrigan til The Athletic. Barrigan er leder for rekruttering til akademiet, og en av de som oppdaget Alexander-Arnolds store talent.

– Han gjør så mye for lokalsamfunnet og dette er nok en utrolig gest. Han har kanskje vunnet Champions League og Premier League men han er fortsatt ydmyk og stolt av røttene sine.

– Hovedmålet er bare å få barn til å spille fotball. Det kan være dyrt for foreldre, og Trents generøsitet betyr at de ikke trenger å bekymre seg for det.