Generøs gest fra Trent Alexander-Arnold til lokale barn

Trent Alexander-Arnold gir tilbake til lokalsamfunnet.

Liverpools lokale høyreback gir tilbake til barn i hjembyen gjennom TAA Football. Scouseren har gitt en flerårig forpliktelse til å dekke kostnadene for hundrevis av barn til å spille fotball i Liverpool. Engasjementet ble startet i april og er i samarbeid med klubbens veldedige organisasjon, LFC Foundation.

– Trents idé

TAA Football er turneringer for fem- og seksåringer knyttet til Toxteths Tiber Football Centre og St Edward’s College i West Derby. Alexander-Arnold vokste opp i West Derby, og hans far er fra Toxteth-området. Så langt har 250 barn deltatt på turneringene.

– Vi fant ut at noen barn i deler av byen ikke spiller nok fotball og det gir dem en ulempe i forhold til barn fra andre områder, sier Ian Barrigan til The Athletic. Barrigan er leder for rekruttering til akademiet, og en av de som oppdaget Alexander-Arnolds store talent.

– Trent kom med ideen selv, da han ønsket å hjelpe til med å utrette en forskjell. Takket være finansieringen han har gitt har vi satt opp to utviklingssentre, og det blir større og større.

– Han gjør så mye for lokalsamfunnet og dette er nok en utrolig gest. Han har kanskje vunnet Champions League og Premier League men han er fortsatt ydmyk og stolt av røttene sine.

Oppdaget talenter

Alexander-Arnolds mor, Dianne Arnold, er også veldig involvert i prosjektet.

– Han ønsker å gi tilbake, og det samme vil familien hans. Moren hans Dianne har vært utrolig støttende. Hun kom for å dele ut medaljer til alle barna, og det varmer hjertet å se alle barna spille fotball.

Prosjektet kan også bli gunstig for klubben. Akademiet har nemlig fanget opp flere barn som har imponert under kamper i Trent Alexander-Arnold League. Men det er bare en ren bonus, sier Barrigan.

– Hovedmålet er bare å få barn til å spille fotball. Det kan være dyrt for foreldre, og Trents generøsitet betyr at de ikke trenger å bekymre seg for det.

På treningsfeltet på Kirkby har de også satt opp en «støvel-bank» så fotballsko som ikke brukes lengre, kan doneres til barna.