Gerrard med garanti til supporterne før møtet med Liverpool på Anfield

Steven Gerrard har forståelse for at det kommer til å bli mye oppmerksomhet rundt hans første kamp mot Liverpool som Aston Villa-manager.

– Jeg tror ikke jeg eller noen andre vil klare å dempe støyen, sier den ferske Aston Villa-manageren Steven Gerrard i sitt første intervju med klubbens nettsider etter at han forrige uke ble ansatt. 

Gerrard forlot kamp om seriegull med Rangers i Skottland til fordel for en smak på livet som manager i Premier League. Han ble Aston Villa-manager på dagen én måned før Birmingham-klubben kommer til å Anfield for å møte Liverpool. Det blir Gerrards første kamp som motstander på arenaen der han har gitt så mye glede til de røde supporterne - og for et lag han tidligere har innrømmet at han drømmer om å trene.

– Ikke viktig

Men det er kanskje ikke overraskende at 41-åringen forsøker å dysse ned anledningen noe - selv om han har forståelse for at det kommer til å bli mye oppmerksomhet rundt kampen.

– For meg er det ikke viktig. Det som er viktig er å dra til Anfield og prøve å vinne. Det er innstillingen vi må gå inn i hver kamp med, sier han.

– Jeg vil vinne hver kamp jeg er del av. Prioriteten min og fokuset mitt er å gi alt jeg har hver dag for Aston Villa, sier Gerrard.

Liverpool-legenden, som har gjort stor suksess som manager i Rangers, kommer med en garanti til sine nye supportere. 

– En ting jeg kan garantere supporterne, spillerne og støtteapparatet, er at når jeg forplikter meg til noe, går jeg «all in», sier han.

Kjenner flere av spillerne

Gerrard sier Aston Villa er en ikonisk klubb, og det virker som han tolket tilbudet fra klubben som for godt til å avslå. Assistentmanager Gary McAllister, som også tar turen fra Glasgow til Birmingham, var Gerard Houlliers assistent i Villa for ti år siden. Ifølge Gerrard har «Gary Macca» bare hatt positive ting å si om klubben.

– Jeg vet hvor stor klubben er, og standarden er allerede satt her, sier Gerrard.

Han snakket også med noen av spillerne før han takket ja til jobbe.

– Jeg kjenner mange av spillerne - jeg spilte for England med noen av dem, blant andre Ashley Young, som jeg har snakket med. jeg kjenner også Danny Ings godt fra tiden da jeg var trener i Liverpool.

– Jeg har gjort hjemmeleksen og lært mye om klubben. Gary har snakket veldig varmt om historien, størrelsen og tradisjonene i klubben, men ikke minst også menneskene her, som er støttende og gjestfrie, sier Gerrard.

11. desember kommer han til Anfield, men han skal ut i noen tøffe tester før det. Første kamp er mot Brighton førstkommende lørdag.