Nå har alle Premier League-klubbene manager

Siden forrige ligarunde har det blitt ansatt tre nye managere i Premier League.

Det har skjedd mye den siste uken, og i denne landslagspausen. På mandag ble Eddie Howe bekreftet som ny manager for Newcastle United, etter at trenerjakten på St. James’ Park etter Steve Bruce endelig var over.

Torsdag ble Steven Gerrard bekreftet som ny sjef for Aston Villa, etter at Dean Smith litt overraskende hadde fått sparken. Smith hadde ledet Villa til opprykk og 11. plass forrige sesong – men hadde også gått på fem strake tap i ligaen.

Da var det bare Norwich City igjen, etter at de sparket Daniel Farke forrige helg. Mandag morgen bekrefter de at erstatteren er på plass, i tide til å få en full uke på treningsfeltet før sin første kamp.

Mannen som overtar er Dean Smith. 50-åringen får altså ny jobb bare seks dager etter at han mistet jobben på Villa Park.

To og et halvt år

Daniel Farke hadde vært Norwich-manager siden 2017. Han ledet «the Canaries» til opprykk, nedrykk og nytt opprykk før forrige sesong. Når det nå gikk mot nytt nedrykk, bestemte klubbledelsen at tiden var inne for en endring.

Mot Brentford sist fikk han sesongens første seier, men det var ikke nok til at tyskeren fikk beholde jobben. Norwich ligger helt sist i Premier League, og det er fem poeng opp til streken.

Smith sin oppgave blir å holde laget i Premier League. Frank Lampard ble intervjuet for stillingen, men ifølge The Athletic skal Smith ha vært førstevalget så snart han var ferdig i Aston Villa.

Liverpool har allerede møtt Norwich to ganger denne sesongen, i ligaen og ligacupen. Neste møte er på Anfield lørdag 19. februar.