Henderson sendes tilbake til Liverpool for å undersøke skade– Vi håper at han ikke skal miste så mye fotball

Jordan Henderson blir ikke med mot San Marino.

England trenger kun ett poeng borte mot San Marino mandag kveld for å kvalifisere seg til VM i Qatar. Det skal mye til for at det ikke skjer.

San Marino har hatt landslag siden 1986, og spilte sin første offisielle kamp i 1990. Den lavest rangerte nasjonen på FIFAs ranking har vunnet én kamp i sin historie, det var i en treningskamp mot Lichtenstein i april 2004.

Englands landslagssjef Gareth Southgate har valgt å hente inn Crystal Palace sin formspiller Conor Gallagher i landslagstroppen før mandagens kamp, og har samtidig bestemt at Jordan Henderson, Jack Grealish, Raheem Sterling, Mason Mount og Luke Shaw ikke skal reise, rapporterer Paul Joyce i The Times.

Trent Alexander-Arnold kommer til å være med på flyet til San Marino.

San Marino - England spilles mandag kl. 20.45, og vises på TV 2 Sport Premium.

Ny skade

I en pressemelding fra det engelske fotballforbundet står det at Henderson har en skade, og at det er grunnen til at han sendes tilbake til klubben for videre undersøkelser.

Vi vet foreløpig ikke hvilken skade det er snakk om – men det er svært dårlig nytt for Liverpool som har flere skader på midtbanen. Henderson gjorde en meget god landskamp mot Albania, med både scoring og målgivende, og måtte ikke ut med noen synlig skade i den kampen.

Vi må krysse fingrene for at det ikke er noe alvorlig. Liverpool har nå Harvey Elliott, Naby Keita, James Milner og Curtis Jones på skadelista på midtbanen, i tillegg til Roberto Firmino som vil være ute en stund. Fabinho og Thiago Alcantara har nylig gjort comeback etter kne- og leggskader.

Liverpools første kamp etter landslagspausen er hjemmekamp mot formlaget Arsenal lørdag kveld.

Har vært på skann

Oppdatert kl. 14.40:

Gareth Southgate har holdt sin pressekonferanse før San Marino-kampen. Der ble han spurt om skadene til Jordan Henderson og Jack Grealish.

– Med «Hendo» skjedde det i kampen. For Jack (Grealish) tror vi det skjedde delvis i kampen, men han trente i går. Med begge er det for å være føre var, svarte han på spørsmål om skadesituasjonen, uten å gå inn på hva skaden er.

– Begge har vært på skann. Undersøkelsene viser små skader, og vi håper at de ikke vil miste så mye fotball. Det bør ikke være så ille for noen av dem, men vi må se hvordan det utvikler seg.