Dømmingen har vært et av de store lyspunktene i EM. Nå skal Premier League bruke VAR på samme måte

Vi får (heldigvis) se endringer i bruken av VAR neste sesong.

18. jun 2021 kl 20.41Arild Skjæveland

Etter én uke med EM-fotball på skjermen, er det spesielt to ting som har vært gledelig i dette mesterskapet. Det første er supportere tilbake på tribunene, og det andre er måten de internasjonale dommerne bruker VAR.

Det er få skandaler, mye tidsbruk og situasjoner der dommeren og VAR-assistenten leiter med lupe etter en forseelse. Kampene flyter på en helt annen måte enn det vi har sett i Premier League de to siste sesongene.

Nå ønsker også Premier League å bruke systemet på samme måte som UEFA gjør det, rapporterer Martyn Ziegler i The Times. Med mindre innblanding i spillet, håper Premier League at supporterne etterhvert vil akseptere det upopulære systemet.

Den store forskjellen

Dommerne i Premier League har satt opp en arbeidsgruppe for å bli kvitt det kontroversielle med VAR-bruken. The Times mener de mest sannsynlig vil ende på en løsning der VAR blir brukt mindre, i tillegg til de «tykkere linjene» som skal brukes i offside-situasjoner for å få slutt på de mest marginale avgjørelsene.

UEFA har bedt VAR om å ikke ha så stor innblanding, og om å ikke ta tak i avgjørelser som ikke er klare og tydelige feil. I Premier League har fokuset vært på at «alt» skal tas, og at videodommeren har stor innflytelse på det som skjer på banen.

Klubbene skal være veldig imponert over hvordan UEFA har brukt VAR.