Denne scoringen ville ha blitt stående med de nye VAR-reglene som kommer neste sesong

Og da ville Mohamed Salah ha delt toppscorertittelen i Premier League med Harry Kane.

11. jun 2021 kl 17.52Einar Kvande

Torsdag ble det kjent at Premier League kommer til å innføre «tykkere streker» når VAR skal vurdere offside neste sesong, for å unngå så mange marginale avgjørelser. Ved å gjøre strekene tykkere unngår man mange kontroversielle offside-avgjørelser, noe som kommer angripende lag til gode.

For eksempel ville Mohamed Salahs annullerte scoring for offside 62 minutter ut i Liverpools hjemmekamp mot Sheffield United den 24. oktober ha blitt godkjent. På det tidspunkt var stillingen i kampen 1-1, men Liverpool vant til slutt matchen 2-1, slik at kamputfallet ikke ble påvirket av den svært marginale offsideavgjørelsen.

Scoringen ville imidlertid ha vært nok for Mohamed Salah til å ha blitt Premier Leagues toppscorer, delt med Tottenhams Harry Kane. Salah manglet som kjent en scoring for å komme opp i samme antall som Tottenham-spissen, nemlig 23 scoringer.

Klubbene og dommerne håper at endringen vil få stor betydning, og at avgjørelser der tåen eller armhulen til en angriper dømmes offside, ikke lenger vil bli et like stort problem.

Dette er det samme systemet som UEFA allerede bruker i europacupene, og som praktiseres i nederlandsk fotball. TV-seerne vil ikke lenger se prosessen der strekene tegnes på skjermen – vi vil fra nå av kun få det endelige VAR-utfallet.

Ingen fikk flere VAR-avgjørelser mot seg enn Liverpool i 2020/21. De røde fikk hele syv mål annullert etter at VAR grep inn.