Røper nye detaljer om Wijnaldums exit

Spillerens agent hevder at Liverpool gjorde et forsøk på å forlenge kontrakten.

18. jun 2021 kl 18.04Arild Skjæveland

Gini Wijnaldum har startet EM veldig bra, og fortsetter han slik, vil flere og flere eksperter fortsette å snakke om hvor mye han kommer til å bli savnet i Liverpool neste sesong.

Nederlenderen har signert en treårskontrakt med Paris Saint-Germain, og slutter seg til den franske storklubben etter EM.

Wijnaldum har flere ganger sagt at han skal komme med sin versjon om hvorfor han forlater Liverpool denne sommeren, etter fem år og veldig stor suksess. Nå kommer agenten ham i forkjøpet, og deler noen av detaljene rundt hans exit fra klubben.

– Han hadde en fantastisk tid i Liverpool. Det startet da vi besøkte Jürgen Klopp i huset hans for fem år siden. Der ble det lagt en plan, og de ønsket å vinne ligaen og Champions League, og de klarte å oppnå begge deler, sier agenten hans Humphru Nijman, som har gjestet transferguru Fabrizio Romano sin podcast «Here we go»

– Det var fantastisk for supporterne i Liverpool, fantastisk for manageren og fantastisk for spilleren. Han var veldig glad for at de kunne klare å innfri alt de skulle.

Han forteller at Liverpool skal ha kommet med et forsøk å å forlenge avtalen med spilleren.

– Det ble gjort noen forsøk, men han valgte noe annet, sa han.

Inter var nære

Med Wijnaldum har vi hørt mye om Barcelona, der det virket helt klart at han kom til å ende opp, før Paris Saint-Germain kom på banen.

Ifølge agenten var Inter også nære på å sikre seg midtbanespilleren, da de kom med et veldig godt tilbud i januar.

– Kontrakten hans gikk ut, så etter denne sesongen kunne han gå gratis. Det startet ganske tidlig, i januar, og Inter viste interesse. I Jeg snakket med Piero Ausilio (Inters sportssjef), men eieren Mr Steven Zhang hadde problemer med å få oversendt penger fra Kina, så de kunne ikke bekrefte det tilbudet de hadde kommet med. Inter var en konkret mulighet, sier han.

TILBUD FRA INTER: Gini Wijnaldum ville trolig signert for Inter, dersom de kunne bekrefte tilbudet.

TILBUD FRA INTER: Gini Wijnaldum ville trolig signert for Inter, dersom de kunne bekrefte tilbudet.

Det var flere av Europas storklubber som var med i kampen.

– Etter det ringte Juventus meg, og viste interesse. Samtidig kom også Leonardo fra Paris Saint-Germain med en henvendelse. Fra før visste vi at Barcelona og deres manager Ronald Koeman ønsket å hente ham til Barcelona. Det jobbet sammen på landslaget, og hadde suksess. Det var mulighetene spilleren hadde mot slutten. I tillegg viste Bayern München interesse, og det var hyggelig for spilleren, forteller han.

Sto mellom Barca og PSG til slutt

Til slutt endte Wijnaldum opp i PSG, der han dobler lønnen sin fra Liverpool.

– Med Barcelona var vi i samtaler, og det så veldig bra ut. Vi forsøkte å komme til enighet der, og var kommet langt, men samtidig sa PSG at deres interesse var veldig seriøs. Da begge tilbudene kom på bordet, må du ta et valg. Begge klubber var fantastiske muligheter. Barcelona er en fantastisk klubb, og for alle spillere i verden er det en stor utfordring. Det er det samme med Paris. Når alt kom til alt, valgte spilleren Paris, og vi fikk i stand en avtale der.

– Mauricio Pochettino hadde samtaler med Gini Wijnaldum, og snakket med ham om hvilken rolle han så for seg, og hva han forventet seg fra ham. For fem år siden besøkte vi huset til Pochettino, da Gini skulle gå fra Newcastle. Da var han manager for Tottenham, og ønsket å hente ham, men da valgte han Liverpool. Alle forstår at Pochettino er en fantastisk manager som har gjort en strålende jobb der. De møttes i finalen i Champions League, og kjente hverandre, sier han.

Av Klopps mest betrodde spillere

Gini scoret 22 mål på 237 kamper for Liverpool FC, og var en av Jürgen Klopps mest betrodde spillere. Klopp har beskrevet ham som «en managers drøm».

– Spilleren kommer jeg til å savne voldsomt. Han er av høyeste kvalitet, og en av de smarteste spillerne jeg har hatt æren av å trene. Bidragene hans var uvurderlige, en managers drøm, sa Klopp til Liverpoolfc.com da PSG hadde offentliggjort signeringen tidligere denne måneden. 

– Som person kommer han til å etterlate seg et stort hull. Et mer gavmildt individ kan du ikke finne. Gini er sterk og har meninger, men motivasjonen hans er alltid å hjelpe laget. Lagkameratene hans beundret ham og respekterte ham like mye.

– Smilet hans lyste opp arbeidsplassen, og han var en stor del av vårt bankende hjerte. Så klart, er det nå noen andre som har ham, og på vegne av laget ønsker vi ham stor suksess i Frankrike med PSG. Det er ingen overraskelse at han har gått til en så fantastisk klubb. Når du kjenner til personligheten hans, vil han trives i byen og med laget – og det samme vil de gjøre med ham.

– Farvel Gini. Du kom, du så, og du vant mye. Du er en Liverpool-legende nå og for alltid, sier Klopp.