Diogo Jotas fantastiske tall mot Arsenal

Arsenal er blant favorittmotstanderne til Diogo Jota.

28. september i fjor kom Diogo Jota inn til sin ligadebut for Liverpool da Arsenal var på besøk på Anfield. Stillingen var 2-1 til Liverpool da portugiseren ble byttet inn for målscorer Sadio Mané, og det skulle bare gå åtte minutter før han presenterte seg med en herlig scoring.

Portugiseren løp og løp, og presset ustanselig i de minuttene han var på banen. Han kom seg også til to veldig gode målsjanser før den endelig satt. Den første gikk i nettveggen, og den andre ble forstyrret av en ivrig Mohamed Salah. På tredje forsøk fikk han ballen under kontroll, før han avsluttet vakkert ned i hjørnet.

3-1-målet sørget både for at kampen var punktert og at Jota var presentert for sine nye supportere. Han kunne faktisk hatt to mål i løpet av de siste minuttene - han satte en avslutning like utenfor noen minutter før scoringen.

– Det første er alltid det vanskeligste. Jeg skal bare fortsette, og det er det viktigste. Nå har jeg ett, og vil ha mer, sa Jota etter kampen.

Fortsatte storformen

Og han gjorde som han lovet. Han slo til fra første sekund, og ble første Liverpool-spiller til å score i sine fire første kamper på Anfield.

Borte mot Atalanta i Champions League-gruppespillet scoret han hattrick da han startet på topp flankert av Mané og Salah, mens Roberto Firmino satt på benken.

Jota scoret sju mål på sine ti første Liverpool-kamper, men i desember kom den første nedturen i form av en langtidsskade i kampen mot Midtjylland i Champions League.

Da han var tilbake fra skaden i mars var kanskje ikke formen den samme, men målene fortsatte å komme, om ikke med samme frekvens. 23. mars scoret han mot gamleklubben Wolves da Liverpool tok en viktig 1-0-seier på Molineux.

Dobbel på Emirates

Snaue to uker senere var han på pletten igjen, og igjen var det som superinnbytter han skulle la Arsenal få unngjelde.

Stillingen var 0-0 og 61 minutter var spilt da Klopp gjorde endringer og byttet Jota inn for Andy Robertson og flyttet James Milner ned på venstrebacken.

Tre minutter senere stanget Jota inn et vakkert innlegg fra Trent Alexander-Arnold og sørget for ledelse til Liverpool.

Da løsnet det virkelig, for bare ytterligere fire minutter var gått da Mohamed Salah scoret på flott vis.

Men det skulle bli Jotas kveld. 82 minutter var spilt da han dunket inn sitt andre og Liverpools tredje, og en viktig seier i jakten på topp fire i Premier League.

På bare 40 minutter hadde Jota scoret tre mål mot Arsenal som Liverpool-spiller! På lørdag får han trolig starte kampen på Anfield - fortsetter han med scoringer i den frekvensen kan det bli en skikkelig festkveld.

Favorittmotstander

Arsenal er en av Jotas favorittmotstandere så langt i karrieren. På bare 40 minutter har han tre mål mot dem for Liverpool, og han scoret også én gang mot dem da han spilte i Wolves.

Kun mot Leicester har Jota gjort flere mål i sin karriere:

• 5 mål mot Leicester
  • 4 mål mot Manchester United
  • 3 mål mot seks klubber

Kilde: Transfermarkt

Også Mohamed Salah og Sadio Mané ser ut til å trives mot Arsenal. Salah har scoret seks mål og levert to målgivende pasninger på åtte Premier League-kamper mot Arsenal som Liverpool-spiller. Han scoret også en gang mot dem da han var mot Chelsea.

Mané står også med seks mål og to målgivende på ti ligakamper for Liverpool mot Arsenal, og han scoret i tillegg én gang og levere én målgivende mot Arsenal som Southampton-spiller.

Arsenal har fått skikk på forsvaret og er ubeseiret siden august, men lørdag skal de møte en fronttrio de har grunn til å frykte.