Lover et revansjesugent og mer aggressivt Porto-lag

Porto-manager Sergio Conceicao har holdt sin pressekonferanse. Gjestene har problemer på stopperplass.

Liverpool har mange gode opplevelser i kamper mot Porto under Jürgen Klopp. I september dro de helrøde til Estadio do Dragao for tredje gang, og på en stadion der Porto vanligvis er så gode i Champions League, ble de knust for tredje gang.

I kampen i september ble resultatet hele 5-1, og gjorde at Liverpool virkelig tok kommandoen i gruppen. Siden den gang har Porto vunnet samtlige ligakamper, og fått med seg fire poeng fra to kamper mot AC Milan i Champions League. Det står mellom Porto og Atletico Madrid om andreplassen i gruppen, og Liverpool er for lengst videre som gruppevinnere.

Manager Sergio Conceicao lover at laget hans skal vise seg fra en bedre side onsdag kveld.

– Vi har rettet opp feilene våre, og det har vi jobbet med. Vi har forsøkt å ordne det som var galt, og i den forrige kampen var det noen positive ting, og andre ting som ikke var bra. Vi har analysert kampen, sier portugiseren på tirsdagens pressekonferanse.

Har problemer på stopperplass

Onsdagens kamp på Anfield er langt viktigere for gjestene enn den er for Liverpool. For de helrøde er det 2,4 millioner pund i premiepenger som står på spill, i tillegg til muligheten til å opprettholde momentumet etter den flotte seieren mot Arsenal på lørdag.

– Det er ikke det at vi ikke var aggressive nok. Folk tenker at det å være aggressiv handler om å være voldelig, men slik er det ikke. Det handler om å være mer aggressive i bevegelsene, gi alt, og være frempå når tiden kommer for å ta raske avgjørelser og reagere hurtig, sier Conceicao.

– Vi kan ikke kontrollere Liverpools planer. Det vil ikke bli så mye annerledes enn det de har vist de siste ukene. Vi vet ikke hvilket lag manageren vil velge i morgen. Vi må benytte oss av de strålende spillerne vi har, og stole på at de vil slå tilbake.

Veteranen Pepe mistet kampen da lagene møttes i Portugal, og regnes som usikker igjen. Midtstopperen Ivan Mercano er ute.

– Pepe reiser med oss, men det er en avgjørelse vi vil ta sent. Han har tyngde både på banen og i garderoben, og er en ekstremt viktig spiller, sier han.

Liverpool - Porto spilles onsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium.