– På noen områder er Liverpool verdens beste lag

Porto-leiren klare for en tøff oppgave tirsdag kveld.

28. sep 2021 kl 10.49Jens Bessesen

Porto-manager Sergio Conceicao og midtbanespiller Otavio møtte mandag pressen før tirsdagens møte med Liverpool i Champions League. Begge var involvert både i 2018 og 2019, da Liverpool slo portugiserne ut av Champions League. 

– Vi må løpe mye og jobbe hardt. Vi har lyst på tre poeng, og det er det vi går for, sier Otavio, før han legger til at det er en tøff kamp som venter.

– Det er alltid vanskelig å spille mot Liverpool. Begge gangene vi møtte dem endte de opp med å gå til finalen. Det viser hvilken styrke de har. Men hver kamp har sin egen historie og vi vil gå for tre poeng på hjemmebane, sier Otavio, som mener det er farten til angrepsspillerne og styrken på midtbanen som er Liverpools farligste våpen.

Vil utnytte svakheter

Manager Conceicao har åpenbart stor respekt for Jürgen Klopp og hans lag.

– Vi møter en motstander som på noen områder er verdens beste lag. Det er opptil oss å stanse dem og samtidig utnytte svakhetene deres, sier han.

Etter en sterk uavgjort borte mot Atletico Madrid i den første kampen, har Porto fått en god start på gruppespillet.

– Vi tror vi har muligheten til å gjøre en god kamp og vinne. Det er jeg ikke i tvil om, sier han.

Conceicao har hodebry når det gjelder midtstopperplassen. Chancel Mbemba ble utvist sist og er utilgjengelig, mens veteran Pepe er usikker grunnet skade.

– Det er ingen hyggelig situasjon. Han trente ikke i dag, så får vi se i morgen, sier han.

Blir ikke Pepe klar, blir det trolig debut for Fábio Cardoso, som kom fra Santa Clara i sommer. Han har sittet på benken i de to siste ligakampene.

Porto - Liverpool spilles kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.