Thiago om Barcelona-spekulasjonene– Jeg gjorde et 100 prosent riktig valg med å komme til Liverpool

Thiago Alcantara har blitt linket til gamleklubben.

Tidligere denne måneden ble den tidligere storspilleren Xavi Hernandez ansatt som manager for Barcelona. Noe av det første Xavi gjorde, var å hente tilbake 38 år gamle Dani Alves, som har spilt for Juventus, Paris Saint-Germain og Sao Paolo siden han forlot Barca i 2016.

Thiago Alcantara var av mange sett på som arvtakeren for Xavi, men han forlot Barcelona i 2013 for å spille under Pep Guardiola i Bayern München.

De siste ukene har Thiago blitt linket tilbake til Barcelona. Det ble han også i 2020 før han signerte for Liverpool. På tirsdagens pressekonferanse ble 30-åringen selv spurt om spekulasjonene, og om han har tatt riktig valg med å komme til Anfield.

– Jeg gjorde et 100 prosent riktig valg og den riktige overgangen, svarte Thiago på pressekonferansen.

– Jeg kom hit fordi jeg ønsket å vinne, og ønsket å komme ut av komfortsonen min og prøve nye ting. Det å prøve få spille flott annerledes fotball, og jeg kjenner til lagkameratene jeg har, og ville kunne prøve Jürgen sin fotball i tillegg. Det er fotball, det handler om å lære, og med erfaringen og kunnskapen min kan jeg bli bedre og lære nye ting, så hvorfor ikke?, sier han videre.

– Når alt kommer til alt ønsker jeg å vinne, og det er det viktigste jeg tenker på. Jeg ønsker å vinne, og dominere i kamper. Hvorfor ikke her med Jürgen og disse lagkameratene?

Har spilt under mange av de største

Thiago har spilt under mange av de største managerne i verden.

– Jeg har vært heldig med å spille under strålende fotballmanagere, og strålende lag. De spiller på ulike måter. Ikke bare lagene, men også i de årene jeg spilte med hvert lag så spilte vi annerledes. Jeg husker med Pep at det var annerledes enn under Ancelotti. Med Tito Vilanova var det også annerledes enn med Pep, og Hansi Flick på slutten var annerledes, sier han.

– Det var lag som hadde suksess hvert år med utrolige spillere. Forskjellen er hvor langt du kan gå i europacupene, og hvordan lagene spiller i hver kamp. Vi dominerte med begge lag, i Bayern og med Barcelona, og det er litt av det samme her i Liverpool.

– Jeg har kommet til et lag som allerede har vunnet mye, men jeg har mål om å vinne flere ting.

Liverpool - Porto spilles onsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium.