Slik kan Liverpool vinne gruppen allerede i kveld

En seier over Atletico Madrid betyr at Liverpool kan senke skuldrene i Champions League.

Liverpool vant 3-2 i Madrid for to uker siden, og Jürgen Klopps mannskap kan sikre seg avansement fra gruppe B med to kamper igjen å spille dersom de klarer å vinne mot Atletico også denne gangen.

En seier i kveld vil nemlig sende Liverpool til cupspillet i Champions League, og om resultatet i Milano går de rødes vei kan Jürgen Klopps mannskap være gruppevinnere allerede før de to siste kampene.

Liverpool har et forsprang på fem poeng til Atletico og Porto foran kveldens kamp. Med seier i kveld vil Liverpool ha tolv poeng mot Atletico Madrids fire poeng, og med bare to kamper igjen å spille kan Madrid-klubben maksimalt få ti poeng.

GRUPPE B: Ser slik tabellen ut foran kveldens kamper.

GRUPPE B: Ser slik tabellen ut foran kveldens kamper.

Dersom Porto samtidig avgir poeng mot tabelljumbo AC Milan i Milano, vil Liverpool med seier over Atletico også være gruppevinner allerede nå. Porto vil med uavgjort ha fem poeng, og med tap i Milan fire poeng, og vil da med poengtap i Italia maksimalt kunne få elleve poeng.

Seier i kveld kan bety B-lag i de to siste kampene

Selv med uavgjort i kveld vil Liverpool ha et godt utgangspunkt foran de to siste kampene, mot Porto på Anfield den 24. november og mot AC Milan på San Siro den 7. desember. Da vil Liverpool stå med 10 poeng, mens Atletico vil ha fem poeng. Madrid-klubben kan da maksimalt få elleve poeng, og da må Liverpool kun ha ett poeng på sine to siste kamper for å komme foran Atletico på tabellen.

Dersom Liverpool taper i kveld kan imidlertid gruppen bli spennende. Da vil de røde bli stående med ni poeng, mens Atletico vil være oppe på sju poeng. Det kan også Porto få med seier i Milano. Ved et slikt scenario kan både Atletico og Porto passere Liverpool på nest siste kampdag i gruppespillet, dersom Porto vinner på Anfield samtidig som Atletico slår Milan i Madrid.

Dette er bare andre gang at Liverpool har vunnet sine tre første kamper i gruppespillet i Champions League (de klarte det også i fjor). De har aldri klart å vinne de første fire.

Det vil være en en stor fordel for Liverpool om de kvalifiserer seg for åttendedelsfinalen allerede i kveld, med tanke på at de skal spille tolv kamper på 38 dager etter landskampene i november.

En seier i kveld gjør at Jürgen Klopp kan rotere på mannskapet i de to siste gruppespillkampene, noe som vil ha stor betydning for kampbelastningen på spillerne i en hektisk periode.

Atletico Madrid vil nok ha andre planer. De kommer til Anfield som et såret dyr etter tapet i Madrid for to uker siden, og har triumfen over Liverpool i mars 2020 friskt i minnet.

De vet at det går an å vinne på Anfield, og de trenger en seier denne gangen også, ellers kan det fort bli Europa League-spill etter nyttår.