Keeperduellen kan avgjøre kveldens kamp

Sist Atletico Madrid besøkte Anfield sammenlignet Diego Simeone sin keeper med Lionel Messi.

Duellen mellom Jürgen Klopp og Diego Simeone har stjålet mye av oppmerksomheten i forkant av kveldens Champions League-oppgjør mellom Liverpool og Atletico Madrid på Anfield. Men det er så absolutt et poeng foran matchen at de to klubbene har det som mange vil hevde er verdens to beste keepere akkurat nå, i Alisson Becker og Jan Oblak.

Dette er to målvakter som er rolige, stødige og ikke minst stabile. De har satt standarden for keeperspill i verden, og har bidratt sterkt til den suksessen deres respektive klubber har hatt de siste årene.

Med Alisson mellom stengene har Liverpool vunnet både Premier League, Champions League og klubb-VM. De 65 millioner pund som Liverpool brukte da de hentet brasilianeren fra Roma i 2018 virker i dag som en meget god investering. Oblak har vært like viktig for Atletico, som vant La Liga forrige sesong. 

Med Alisson mellom stengene kunne det ha vært Liverpool som tok seg til kvartfinalen

Sist Atletico besøkte Anfield, i mars 2020, sammenlignet Diego Simeone sin keeper med Lionel Messi. 

– Han avgjør kamper, slo Atletico-manageren fast i sin omtale av sloveneren.

Alisson spilte ikke den kampen. Mange mener at med brasilianeren mellom stengene isteden for Adrian ville det ha vært Liverpool som hadde tatt seg til kvartfinalen den gangen, og ikke Atletico. Adrian gjorde et par store tabber da Liverpool tapte 3-2 etter ekstraomganger.

18 måneder senere fikk Liverpool revansje, og vant 3-2 i Madrid i den første gruppespillkampen mellom lagene, og da var Alisson tilbake mellom stengene.

– Han reddet oss, sa Klopp om sin keeper etter seieren på Wanda Metropolitano. 

Liverpools beste mot Brighton

Alisson er i storform, og Klopp kan nok også takke sin keeper for at Liverpool berget det ene poenget mot Brighton i lørdagens Premier League-match.

Oblak kom på sin side til Atletico som erstatter for Thibaut Courtois i 2014, og står nå bokført med over 300 kamper for den spanske hovedstadsklubben. Etter at sloveneren kom til klubben har Atletico aldri sluppet inn mer enn 29 ligamål på en sesong, og i hans første hele sesong i klubben (2015/16) slapp Atletico inn bare 18 mål og tok seg til Champions League-finalen.

Simeone mener at Oblak er verdens beste keeper, mens Klopp neppe vil bytte sin nummer 1 med noen annen i verden heller.

T0 GODE KEEPERE: Alisson og Jan Oblak har begge holdt buret rent i seks kamper så langt denne sesongen.

T0 GODE KEEPERE: Alisson og Jan Oblak har begge holdt buret rent i seks kamper så langt denne sesongen.

I sommer var sisteskansen en av tre spillerre som ble forfremmet til klubbens kapteinsgruppe, etter en avstemning blant spillerne. Han signerte en ny seksårskontrakt i august, og sa at han ønsket å vinne alt med Liverpool en gang til.