En håndfull unge Liverpool-spillere kan få sin Champions League-debut

Liverpool har muligheten til å gjøre forandringer på sin B-liste helt frem til midnatt.

Det er ventet at Jürgen Klopp vil stille et B-preget mannskap mot Porto i morgen kveld, da de røde allerede er gruppevinnere og klare for cupspillet i Champions League.

Liverpool Echo skriver at så mange som sju spillere kan få sin Champions League-debut. Det antallet høres høyt ut, men mye tyder i alle fall på at 19-åringen som fikk sin Premier League-debut mot Arsenal i helgen, Tyler Morton, vil få sin Champions League-debut på grunn av alle skadene på midtbanespillere. 

Conor Bradley og Owen Beck, som også satt på benken mot Arsenal, er andre kandidater til å debutere i Champions League. Men for Liverpool som klubb blir dette en balansegang, da de røde også skal møte Porto i UEFA Youth League på onsdag, og ønsker å gå videre også i den turneringen. 

Liverpool U19 ligger på andreplass i sin gruppe, tre poeng bak Porto og tre poeng foran Atletico Madrid. En som helt sikkert spiller den kampen er den fjerde unggutten som satt på benken mot Arsenal, Kaide Gordon. Derby-gutten kom til Liverpool så sent som i februar, og har derfor ikke vært lenge nok i klubben til å kvalifisere for Liverpools B-liste til Champions League-kampen mot Porto onsdag kveld.

Frist ved midnatt

Liverpool har akkurat nå 16 spillere på sin B-liste, inkludert førstelagsspillerne Curtis Jones og Neco Williams. Begge disse to er forøvrig på skadelisten akkurat nå. 

B-listen kan justeres helt frem til midnatt dagen før kamp, så Jürgen Klopp kan dermed ta med enda flere spillere der om han vil. 

Tyler Morton, som imponerte i ligacupkampene mot Norwich og Preston, og som fikk sin Premier League-debut mot Arsenal, er som nevnt den fremste kandidaten på B-listen til å få sin Champions League-debut. Med Williams ute med muskelskade, kan vi fort også få se Conor Bradley fra start på høyrebacken, mens venstreback Owen Beck trolig blir å finne på innbytterbenken.

Midtbanespiller Elijah Dixon-Bonner kom inn fra benken i ligacupkampen mot Preston tidligere i sesongen, og er for gammel til å spille i UEFA Youth League, så London-gutten har også en god mulighet til å bli inkludert i kamptroppen til Jürgen Klopp til Porto-kampen. 

Skader, sykdom og behovet for å hvile spillere kan også gi unge angripere sjansen. Roberto Firmino vil som kjent være ute i flere uker ennå med en hamstringskade, Diogo Jota fikk en smell i kneet mot Arsenal og Divock Origi var syk og kunne ikke spille mot The Gunners. Dette kan gi Harvey Blair, som debuterte i den nevnte ligacupkampen mot Preston, en mulighet til å få sin Champions League-debut, dersom Klopp velger å gi Mohamed Salah og/eller Sadio Mané en frikveld.

Den unge midtstopperen Billy Koumetio kom inn fra benken og fikk sin Champions League-debut for Liverpool i kampen mot Midtjylland i fjor, men med fire av Liverpools fem etablerte midtstoppere tilgjengelig, kan han bli holdt på U19-laget denne gangen.

Målvakten Harvey Davies var på benken i en av kampene mot RB Leipzig og i begge kampene mot Real Madrid i Champions League forrige sesong, men med Caoimhin Kelleher og Adrian registrert for Champions League-spill i tillegg til Alisson Becker, er nok en benkplass det beste Davies kan håpe på også denne gangen.

Få med førstelagserfaring

Foruten de spillerne vi allerede har nevnt er James Norris den eneste andre spilleren på Liverpools B-liste med noe som ligner førstelagserfaring, da han kom inn fra benken da et meget ungt Liverpool-lag under ledelse av Neil Critchley tapte 5-0 for Aston Villa i ligacupen for to år siden, da Jürgen Klopps beste menn var opptatt med spill i klubb-VM.

James Balagizi satt på innbytterbenken i ligacupseieren over Norwich tidligere i sesongen, og kan også være aktuell for en benkplass mot Porto.

De øvrige spillerne på Liverpools B-liste er Jarrell Quansah, Luke Chambers, Dominic Corness, Max Woltman og Oakley Cannonier. De vil alle vente på beskjed om de blir brukt i UEFA Youth League, eller om de blir inkludert i Klopps tropp denne gangen.