– Det vil skje hyppigere om dommerne ikke griper inn

Jürgen Klopp frykter at vi får se flere tilfeller der spillere går for å ta ut keeper på cornere i fremtiden, etter at West Ham lykkes svært godt med den taktikken mot Liverpool søndag kveld.

West Ham hadde tre cornere mot Liverpool. To gikk i mål og en smalt i tverrliggeren. På alle tre hjørnesparkene gikk West Ham bevisst inn for å blokkere Alisson Becker fra å nå ballen.

– Dette er helt opp til dommerne. Dommeren har alltid rett, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse etter sesongens første tap.

– Vi kan ikke kalle dette mannsmarkering, det er å blokkere keeperen. Det er hva noen lag gjør.

– Målvakten har ingen mulighet til å gjøre noe med situasjonen, for dersom han dytter spilleren bort og skaffer seg rom så gjør keeperen seg skyldig i en forseelse, og da blir det et annet problem.

– Vi har sett et par tilfeller også tidligere i år. Jeg sa etter Brentford mot Arsenal at det skulle ha vært dømt frispark i den kampen, fordi de tok ut armen til keeperen. Det var ikke mange som så dette slik jeg så det, om jeg skal være ærlig. Fotballfolk så det, ja. Men ikke resten, og spesielt ikke dommerne.

– For målvakter er dette veldig vanskelig, og det vil skje mye hyppigere dersom dommerne ikke griper inn. For meg er dette et klart frispark. Keeperen er den mest ensomme personen på banen i det øyeblikket, for ingen hjelper ham. Han blir angrepet, og ballen går i mål, og han ser litt dum ut. Slik er det.

Den omdiskuterte scoringen var kampens første på London Stadium, og Liverpool utlignet på et strålende frispark fra Trent Alexander-Arnold før lagene gikk til pause. Men Liverpool ble deretter tatt på senga på en kontring, før de slapp inn et tredje mål på en ny corner. Dermed stoppen rekken på 25 ubeseirede kamper, og det ble ingen ny klubbrekord.