– Jeg har ikke den fjerneste anelse hva som trengs

Jürgen Klopp slår fast at det blir vanskelig å sanke 99 eller 97 poeng denne sesongen.

Jürgen Klopp tror ikke Premier League-vinneren våren 2022 vil komme i nærheten av 100 poeng. Liverpool sanket 99 poeng da de vant ligaen for første gang på 30 år i 2020, ett år etter at 97 poeng bare holdt til andreplass bak Manchester City.

Chelsea leder Premier League med 26 poeng på sine første elleve kamper. Manchester City følger tre poeng bak. Liverpool har muligheten til å passere City med seier eller uavgjort mot West Ham i morgen, og vil med seier være bare poenget bak Chelsea.

Liverpool er fortsatt ubeseiret denne sesongen, men har spilt uavgjort i fire av ti Premier League-kamper.

– Jeg aner ikke hvor mange poeng som trengs, men ligaen blir sterkere, så det blir vanskeligere å sanke 99 eller 97 poeng. Det er logisk, sa Klopp under sin pressekonferanse fredag.

– Jeg har ikke den fjerneste anelse hva som trengs for å vinne ligaen, så vi skal ikke tenke på det ennå. Men det som er sikkert er at du må spille en nesten perfekt sesong for å vinne ligaen.

– Slik er det bare. Du kan se det. Det sies mye fint om Chelsea, og det med rette. De er et stort lag, med en super manager, og slike ting. Men de er bare tre poeng (fire poeng nå) foran oss. Så vi er ikke så langt bak.

– Vi har spilt mot dem, og vet hvor gode de er. Det er det samme med City og de andre. Ingenting er avjgort.

– Vi vil forsøke å finne en måte å vinne kamper på, og så må du ha flaks med skader. 

– Det er det samme for alle. Du må finne løsninger på vanskelige situasjoner, holde deg på sporet, og spille uavgjort når du ikke klarer å vinne, og vinne når det er mulig, og unngå å tape.

– Du må få med deg poeng fra kampene, og det har vi klart så langt. Men jeg har ingen anelse hvor mange poeng som vil behøves denne sesongen. 

Alt handler om å vinne flere kamper

– Akkurat nå bryr jeg meg ikke om det. Vi behøver mange poeng, så vi må vinne flere kamper. 

– Vårt problem i Brighton-kampen var Brighton. De var bare så gode.

– Med alle feilene vi gjorde i den kampen ville vi uansett ikke ha vunnet kampen, selv etter den starten vi fikk på kampen. Brighton var for gode til det.

– Mange andre lag ville ha reagert annerledes på å ligge under 2-0 på Anfield. Men ikke Brighton. Det er viktig at du respekterer det mostanderen gjør. 

– Vi vet at når City taper en kamp, så er det ikke fordi de ikke møtte opp. Det er fordi de ikke setter sjansene sine, mens det andre laget scorer flotte mål. Det var ikke første gangen de tapte for Crystal Palace. Jeg husker Andros Townsend scoret mot dem fra 35 meter for noen år siden. Slike ting kan skje.

– Vi har alle lignende problemer. Det er klart. Du må komme gjennom slike perioder, og stå på videre, komme til hektene igjen, og stå på videre. Det kreves et spesielt tankesett, og det tror jeg vi har. Men det er ikke selvsagt.

Liverpools identitet

Klopp innser at forventningene stiger i takt med gode resultater, etter 25 kamper uten tap. 

– Du føler ansvar, du føler press, fordi vi er Liverpool. Forvetningene er store.

– Det betyr at du må vinne. Folk forventer at vi skal vinne mye oftere enn vi ikke gjør det, og det forventer vi selv også. Det er utfordringen. Det er et tankesett. Vi må være målbevisste i alt vi foretar oss.

– Vi spiller med høy intensitet. Det er vår identitet. Vi ønsker å opptre på den måten, og jobber for å klare det.